Vije-sti

Dreamonaut predstavlja ambijentalni album

Dreamonaut predstavlja ambijentalni album "Seven"

Digitalni label Podmornica s ponosom predstavlja prvi album bh producenta Dreamonaut, pod nazivom Seven. Seven je album ambijentalne i melankolične muzike koji se sastoji od sedam pjesama uz dodatni «bonus track», te je začet kao skupina spontanih ideja koje su oformljene u cjelinu u svibnju 2018. godine.

Svaku od pjesama prati različita ilustracija, a same pjesme su imenovane brojevima koji predstavljaju date rokove za njihovo finaliziranje. Ovim albumom, bosansko-hercegovačka i regionalna elektronska scena je bogatija za jedno novo izdanje u kojem će svi ljubitelji ambijentalnog i eksperimentalnog zvuka moći uživati.

Daniel Galić, pod pseudonimom Dreamonaut, započinje rad na albumu sa serijom video zapisa u kojima se pretežno fokusira na ambijentalni zvuk svojstven filmskim audio motivima, a u travnju 2018. nalazi vrijeme i volju da redovno radi na melodijskim temama i oblikuje osnovne teksture i kompoziciju pjesama. Uz rad na samoj muzici, Dreamonaut paralelno radi i na vizuelnom identitetu pjesama, koji na koncu poprima oblik ilustracija koje prikazuju ljudska bića u statičnom obliku ili pokretu, svedena na proste geometrijske forme. Muzika albuma SEVEN je melankolična sa naglaskom na atmosferu u odnosu na standardnu strukturu pjesme. Ponekad repetativna, ali uz primjenu soničnih pozadina, kompozicija se nadograđuje različitim teksturama i instrumentima te tako kreira prostor za aktivno ili pasivno slušanje.

Daniel je u svijet glazbe ušao 2009. godine, počevši eksperimentirati s prvom gitarom. Pet godina poslije, Dreamonaut završava MPA, školu za muzičku produkciju u Zagrebu, a nedugo zatim pohađa sate klasične gitare kod prijatelja i profesora Jurice Kuliša. Nakon toga počinje stvarati svojstven zvuk, kreirati drugačiji pristup muzici i audio produkciji te ozbiljnije proučavati muzičku teoriju i kompoziciju što će na kraju dovesti do njegovog prvog autorskog djela.

Podržati rad umjetnika i labela možete kupovinom glazbe na svim online muzičkim servisima, a poslušati na Youtube i Soundcloud servisima.

 

Cijeli album možete poslušati na:

Youtube @ https://youtu.be/x_BX9Fb1zOs

Soundcloud @ https://soundcloud.com/dreamonaut/sets/dreamonaut-seven-full-album

Bandcamp @ https://bit.ly/2WX3BSg

Spotify @ https://spoti.fi/2DxkIAW

Deezer @ http://bit.ly/2MYP5Vk

iTunes @ https://apple.co/2UX5jBl

Beatport @ http://bit.ly/2E4Up6V

Google Play @ http://bit.ly/2I6ZLCK

 

https://facebook.com/dreamonaut.music

https://soundcloud.com/dreamonaut

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni