Vije-sti

Dobitnik nagrade Grammy pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

Dobitnik nagrade Grammy pijanist Daniil Trifonov uskoro u Lisinskom

Daniil Trifonov trenutačno je jedan od najtraženijih i najpopularnijih svjetskih pijanista. Uskoro objavljuje novi album, očekuje ga i gust raspored rasprodanih koncerata na najpoznatijim svjetskim pozornicama, a u Lisinskom će nastupiti 6. 10.

Premda mu je samo 27 godina, iza njega je sedam objavljenih studijskih albuma. Za album "Transcedental" 2017. osvojio je prestižnu nagradu Grammy u kategoriji Najbolji klasični instrumentalni solo album. U koncertnoj sezoni 2018./2019. umjetnik je u rezidenciji Berlinske filharmonije s kojom je već nekoliko puta nastupao. Na pozornicu je prvi put zakoračio sa samo osam godina i otada se ne odvaja od klavira i ne prestaje impresionirati svjetsku publiku. Osim kao vrhunski izvođač, Daniil je i skladatelj, što obogaćuje njegov jedinstven pristup fantastičnim interpretacijama. Pažnju javnosti i struke privukao je i zanimljivim načinom vježbanja; kako bi stekao dovoljnu snagu za izazovne pasaže, pokrete prstiju uvježbava pod vodom ili u ležećem položaju.

U Lisinskom će Daniil Trifonov izvesti program kojim će pokazati sve aspekte svojega tehničkog i interpretativnog umijeća. Zagrebačku publiku odvest će na glazbeno putovanje unatrag stoljeće i pol, u zlatno doba klavirske glazbe s djelima Beethovena, Schumanna i Prokofjeva.

Ulaznice su u prodaji na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni