Vije-sti

Dobie - poznati hrvatski producent predstavio suradnju sa svjetski popularnim Xavierom Claytonom

Dobie - poznati hrvatski producent predstavio suradnju sa svjetski popularnim Xavierom Claytonom

U svijetu elektroničke glazbe, pop, dance, trance, techna i srodnih žanrova glazbe van granica Hrvatske, Dobie je već dobro poznato ime.

Producent, glazbenik i aranžer Vjeran Rubeša, podrijetlom iz Zagreba, poznatiji pod umjetničkim imenom Dobie (trance, pop, progressive house) te Universal Flow Band Duo (trance i techno projekt), iza sebe ima brojne suradnje s producentima i umjetnicima iz cijeloga svijeta – Bradom Groblerom, Xavierom Claytonom, B-Menom, Brutu Music, tu su Jeanom Clemence, Trento i drugi, s kojima izdaje pjesme od deep house, popa, housea i trancea, a od suradnji s hrvatskim producentima, tu je suradnja s Tripplexom, a kasnije i s OverGround Machine, s kojim je nastala drum & bass pjesma ‘’Fragment’’ čiji je spot sniman u Kutini.

Najnovija suradnja započinje početkom 2021. godine, i to s Xavierom Claytonom, kreatorom mega hitova i No. 1 svjetskih billboard chartova poput ‘World is Mine’ (David Guetta), ‘Tribal Dance’ (2Unlimited), čije se pjesme mogu čuti u čak 4 Hollywoodska filma. Početkom lipnja objavili su ‘Drowning’, kombinaciju dancea, popa, progressive housea i EDM žanra, čiji tekst i vokal potpisuje upravo Xavier Clayton, a za glazbu koja je nastal još 2018. godine zaslužan je Vjeran Rubeša, odnosno Dobie.

U glavi sam ‘’čuo’’ afroamerički vokal, malo sjetan, mekan, tužan. Tako da je Xavier u pjesmo sjeo kao ‘’as na desetku’’, ne samo vokalno već i lirski, jer njegove ideje za tekstove su nepresušne - poručio je Dobie o suradnji koju je ovih dana recenzirao portal Stereo Stickman, koji o suradnji više donosi i kroz intervju s dvojcem zaslužnim za ‘’Drowning’’, koji suradnju nastavljaju i u novoj najavljenoj pjesmi ‘Again’.

Osim Drowning, ovih je dana Dobie u suradnji s nizozemskim producentom Brutu Music, Skinny Scotty & Queen Minerva objavio i pjesmu ‘Funkupa’, čija je osnova ideja bila izmiješati žanrove deep housea, housea, funka i repa, kako bi je ‘’malo ambijentalno zacrnili’ I dobili alternativni zvuk, a kako poručuje Dobie, vjeruje da su u tome i uspjeli, jer kako Brutu Music kaže: Yo cuz, I like work with you cause you are my cuz nigger

Jedna od njegovih prvih uspješnica ‘My Everything’, nastala je u suradnji s poznatim nizozemskim producentom Bradom Groblerom, 2016. Godine, a proglašena je jednom od pobjedničkih u EDM žanru u Nashvilleu gdje su članovi žirija između ostalih bili Rolling Stones Magazine, Warner  Music Group i Atlantis Records te druga zvučna imena iz svijeta glazbe, a kasnije osvaja i prvo mjesto na Trance Chartu. Prvo mjesto na Spinnin Chartu, Trance i Main Chartu kasnije zauzima i s pjesmama Dublin Rain i Heart of glass, a na samom vrhu ljestvica našao se i s brojnim drugim pjesmama i na Beatport-u.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni