Vije-sti

Diskurz + Leifert 4. travnja @ Močvara

Diskurz + Leifert 4. travnja @ Močvara

[caption id="attachment_830" align="aligncenter" width="547"]Diskurz Diskurz[/caption]  

Diskurz po prvi puta uživo predstavlja pjesme s novog albuma

Tri godine nakon prethodnog studijskog albuma, riječki bend Diskurz se vraća s albumom koji se već sada može smjestiti među najbolje rock albume 2014. godine.

Treći po redu studijski album nazvan 'Puls' u ožujku je izašao u izdanju Dallas Recordsa.

Istoimenim singlom i upravo ovim albumom Diskurz postiže ono što nikome do sada nije uspjelo – ujediniti najfiniji alter rock s inspirativnim, dubokim i mudrim tekstovima otpjevanim na hrvatskom jeziku.

Album je u prodaji u svim Dallas Music Shopovima.

Diskurz je spreman i zapalit će regionalnu alternativnu rock scenu, a premijerno pjesme s novog albuma predstavlja zagrebačkoj publici 04.04.2014. u Klubu Močvara.

Od samog početka kreativnu i stvaralačku energiju te samu esenciju benda čini Bojan Bajić na gitari i vokalu, koji kroz osam godina postojanja mijenja i prilagođava postavu benda, dok danas važan dio bendovske cjeline čine Damir Humić na bas gitari, Andro Manzoni na bubnjevima, te gitarist Dino Grgurić kao novopridošli član.

U prošlosti je Diskurz pozornicu dijelio s Mudhoney, nastupao na Hartera Festivalu, RokajFestu, osvojio nagradu Zlatna Koogla, te bio nominiran za mnoge druge glazbene nagrade, a ujedno je i uvjerljivo najmlađi riječki band ikada, koji je potpisao diskografski ugovor bez obzira na beskompromisan stav prema glazbi, društvu i glazbenoj industriji.

Ukoliko su žanrovske usporedbe nužne, onda se Diskurz odnosno njegov zvuk, energija i stil mogu usporediti s globalno etabliranim bendovima poput Nine Inch Nails, The Jesus Lizard ili Nirvana.

Ovu fantastičnu koncertnu večer otvorit će, također riječki bend, LEIFERT.

Leifert stvara fini electro pop s kombinacijama starijih bendovskih izričaja, kao što su EBM i synth pop 80-tih godina prošlog stoljeća, te novijih tehnika stvaranja pretežito sintetičkih zvukova. Leifert stvara jedan zaseban i pomaknuti zvučni zid elektronske glazbe koju prate vizualne projekcije te su sigurno najvrućije ime regionalne electro scene i jedan od bendova čije ime vrijedi zapamtiti. Leifrer nastaje 2010. godine promjenom postave benda Larve.

[caption id="attachment_830" align="aligncenter" width="547"]Diskurz Diskurz[/caption]
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni