Vije-sti

Dinosaur Jr. u lipnju u Tvornici kulture

Dinosaur Jr. u lipnju u Tvornici kulture

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, kultni Dinosaur Jr., dolazi u Tvornicu kulture u petak, 24. lipnja 2016. godine.

Tako će Tvornica još jednom, nakon 2013., imati čast ugostiti band koji je izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.

U svojoj originalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph), Dinosaur Jr. podsjetit će fanove na svoj doista prebogati katalog prepun fantastičnih dragulja te ujedno premijerno našoj publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza. Hrvatska publika tako će biti jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da band na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog "I Bet On Sky" iz 2012. godine. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze, originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.

Ulaznice:
Ulaznice za koncert u prodaju kreću u petak, 11. ožujka. Early bird cijena od 120 kn na snazi će biti do 31. ožujka, a dan iza skače na 140 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 160 kn.

Prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni