Vije-sti

Devin Townsend prije Dream Theater u Zagrebu

Devin Townsend prije Dream Theater u Zagrebu

Kanadski prog metal pjevač i gitarist Devin Townsend nastupit će prije Dream Theater u Maloj dvorani Doma sportova u petak 27. svibnja 2022.

Glazbenik, kantautor i producent Devin Townsend, kroz gotovo tri desetljeća dugu karijeru ostaje upisan kao legenda metal scene, izrazito hvaljen zbog svoje svestranosti. U popis suradnji u samom početku upisao je onu sa Steveom Vaijem, a nastupa s bendovima Strapping Young Lad, The Devin Townsend Band tj. Project. Na samostalnim albumima, koje karakterizira miješanje hard rocka i prog metala, ali i ambijentalne i new-age glazbe, pojavljivale su se mnogobrojne postave glazbenika, dok je stil glazbene produkcije često uspoređivan s onima Phila Spectora i Franka Zappe. Svestrana izvedba koja seže i do opernih vokala, raznoliko skladanje, kao i glazbeni stil ukorijenjen u heavy metalu čine različite aspekte Townsendove osobnosti i djelovanja, što se može i čuti na aktualnom albumu “Empath”.

Prog rock titani Dream Theater, jedan od najznačajnijih bendova žanra, vraćaju se u Zagreb u sklopu velike Top Of The World turneje. Po mnogima pioniri progresivnog metala, Dream Theater spada među veliku trojku bendova koji su zaslužni za razvoj i popularizaciju žanra. Pravi virtuozi poznati su po sjajnim instrumentalizacijama i nezaboravnim live nastupima.

U više od 30 godina karijere, bend ima 15 milijuna prodanih albuma i dvije Grammy nominacije. Njihov “Images & Words” Rolling Stone je uvrstio na popis 100 najboljih metal albuma svih vremena. Čitatelji su izglasali  “Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory” kao najbolji prog rock album svih vremena, a časopis Classic Rock ga je uvrstio među najbolje konceptualne. Bend je na Billboardovoj ljestvici 200 najboljih s albumom “Black Clouds & Silver Linings”, a ujedno je i upisan u Long Island Music Hall of Fame. 

Dream Theater objavili su i novi studijski album “A View From The Top Of The World” čiji izlazak prati velika svjetska turneja. Na petnaestom izdanju bend i dalje istražuje svoje granice, ali i ostaje vjeran zvuku koji im je donio milijune fanova diljem svijeta u karijeri koja traje više od tri desetljeća. Producirao ga je gitarist i osnivač benda John Petrucci, ujedno jedan od naznačajnijih i najinovativnijih heavy metal gitarista današnjice.

Velika turneja Top Of The World bend ove godine vodi po SAD-u, a iduće proljeće rezervirano je za stari kontinent. Zagreb  će tako u Domu sportova ugostiti legende progresivne rock glazbe, koji na turneju kreću sa svojom kompletnom produkcijom koja uključuje ozvučenje, rasvjetu i video zidove, pa će fanovi imati priliku uživati i pravom audio-vizualnom spektaklu.

Ulaznice za koncert su u prodaji. Cijena partera iznosi 260 kn, a na dan koncerta 290 kn. Tribine su u prodaji po cijeni od 290 kn, a ostane li ih, na dan koncerta za tribine će trebati izdvojiti 320 kn.

U prodaji su i posebni VIP paketi, o kojima detaljnije informacije fanovi mogu pronaći na web stranicama benda.

Prodajna mjesta su Dirty old shop, Rockmark, Aquarius i Dancing Bear u Zagrebu, Dallas u Rijeci, sva Eventimova fizička prodajna mjesta i online na www.eventim.hr

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni