Vije-sti

Denis Katanec prije Bitipatibi u Tvornici kulture

Denis Katanec prije Bitipatibi u Tvornici kulture

Mladi kantautor i jedan od najzanimljivijih domaćih tekstopisaca Denis Katanec nastupit će prije beogradskog benda Bitipatibi u Tvornici kulture u petak 12. veljače.

Denis Katanec zagrebački je kantautor i pokretač  bendova Felon i Denis Katanec Okanagan LTD. Iza sebe ima album "Jasno, nečujno, a suviše glasno" (Felon), tri eksperimentalna albuma napisana i snimljena u 24 sata "Sveska bijednih I", "Sveska bijednih II" i "Sveska bijednih III", "Sve moje Laurie" sa bendom DKOkanaganLTD, te hvaljeni solo album "Pejotl" koji izdaje u lipnju prošle godine. Odsvirao je preko 100 koncerata, a jedan od zapaženijih bio je njegov zagrebački nastup prije američkog kantautora Damiena Jurada, te Damira Avdića.  Trenutno svira i radi na novom albumu sa postavom koju čine Tena Rak (ex Vlasta Popić/Seine/Felon) i Brane Norac (Nebo Roza) te sudjeluje u novonastalom projektu "Brodolomci".

U međuvremenu je skupio pohvale kritike koja ga naziva jednim od najmaštovitijih tekstopisaca koji u svojim radovima portretira životne situacije mlade i izgubljene generacije. Kao i "Sve moje Laurie", također i "Pejotl" završava na mnogim listama medija koji su ga uvrstili među najbolja domaća i regionalna izdanja prošle godine. Domaći kantautorski dragulj svoju će autentičnu akustičnu izvedbu predstaviti prije nastupa benda Bitipatibi. Intervju s Denisom pročitajte ovdje!

 

Odličan shoegaze/dream pop bend Bitipatibi nastupit će kao glavni gosti večeri. Bitipatibi su nastali u Beogradu, 2009. godine. Njihov prvi album, “Lešnici divlji” bio je praćen veoma pozitivnim kritikama, no ubrzo nakon njegovog izlaska bend prestaje s radom. Na scenu se vraćaju u svibnju 2015. godine, u nešto izmijenjenom sastavu, stoga će koncert u Tvornici kulture biti jedinstvena prilika poslušati ovaj mladi bend specifičnog zvuka i pojave. Album prvijenac će biti izveden u cijelini uz nekoliko potpuno novih pjesama, koje su nastale u međuvremenu.

Intervju s Bitipatibi pročitajte ovdje!

Iz originalne postave tu, osim Une, i Ivana Skopuloviča (gitara), dok su nova lica Danilo Luković (bubnjevi; Straight Mickey and the Boyz, Škrtice) i Dragan Mihajlović (bas; Triko, B strane).

Ulaznice u pretprodaji iznose 30kn, a na dan koncerta 40.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni