Vije-sti

Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu & Grupa tvog života u Rijeci

Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu & Grupa tvog života u Rijeci

Tri glavne uzdanice osječke i slavonske punk scene – Debeli precjednik, Gužva u 16-ercu i Grupa tvog života stižu u riječki Pogon kulture u petak, 4. ožujka.

Debeli Precjednik postoji još od davne 1994. godine. U dva desetljeća, bend je svirao s najvećim imenima na svjetskoj punk sceni, zabilježivši više od 500 odsviranih koncerata i četiri velike europske turneje. Na kontu imaju tri EP-ja, četiri albuma i nagradu Zlatna Koogla iz 2007. za najbolji bend godine.

Osječka Gužva u 16-ercu nastala je i prije Debelog precjednika, točnije, u svibnju 1993. kad su odsvirali svoj prvi koncert i to u Zagrebu. Bend je 90-ih pobijedio na, tad prestižnom, Art&Music festivalu u Puli, osvojio Crnog mačka za Najbolji novi bend te objavio debi "Čir na 12-ercu". Sredinom 2000-ih, stiže nasljednik, "Punk urac", a 2012. i odličan "Je ne regrette rien" te naposlijetku, sjajan singl i spot "Arene".

Grupa Tvog Života, agro-sexuall šank-pank bend kako su se okaraktrizirali, nastala je 2001. godine, a pet godina kasnije, objavljuju svoj prvi i jedini album "Kolo spaja ljude". Od 2005., djeluju u nepromjenjenom sastavu.

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 30 kn do 15. veljače. Od 16. veljače, cijena im se penje na 40 kn, dok će na dan koncera iznositi 50 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entria i www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni