Vije-sti

Čovek bez sluha, Saučešće i Kraj programa

Čovek bez sluha, Saučešće i Kraj programa

Good Vibrations i Ferragosto JAM već tradicionalno u proljeće udružuju snage u Vintageu. Ovom prilikom, 6. travnja u Vintage Industrial Bar stiže već kultni kragujevački punk rock bend Čovek Bez Sluha, a na stageu im se pridružuju punkeri Saučešće i Kraj programa. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 30kn u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), a 40kn na ulazu u klub.

Čovek bez sluha je bend nastao u Kragujevcu u Srbiji sada već davne 1994. Godine. Čine ga Lune (bubanj), Mikica (bas), Laza (gitara) i Mickey (gitara i vokal), ujedno i vokal popularnih punkera Six Pack. Popularni "šumadijski Ramonesi" iza sebe imaju nisku studijskih izdanja - Ti samo misliš da me znaš [2014] maxi single, Ne veruj nikome [2012] single, Događaj dana [2011], Second Hand [2004], Sećanje na zadnjeg klovna [1999], Mrzim ovaj grad [1998]. Ovo će im biti drugi nastup u Vintageu nakon skoro pa točno godinu pauze!

Saučešće je punk rock bend melodramične i horror tematike u sastavu Matija Rosić – gitara i vokal, Pero Rokenrol – bass i vokal i Filip – bubnjevi. Dečki su inače članovi već dobro poznatih punk bendova poput Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište, tako da ne treba sumnjati ni trenutka u odličnu svirku koju ovi već dobri poznanici Good Vibrationsa i Vintage Industrial Bara priređuju na svojim nastupima.

Kraj programa je pop/punk/rock bend nastao krajem 2011. godine suradnjom četvorice prijatelja i kolega iz riječko-crikveničkih bendova (Invert, MBurns, TOST). Đina Škulić, također prijateljica ostatka benda, se pridružila četvorci na vokalnim dužnostima nedugo nakon okupljanja samog benda. Bend je u svega pola godine rada napisao i snimio svoj prvi album koji sadrži 11 autorskih pjesama. Sa autorskim materijalom odradili su dosta nastupa diljem Hrvatske od kojih se posebno ističe nastup u Osijeku na UFO festivalu, gdje su uz veliku konkurenciju odabrani da nastupe. Najznačajniji nastup za bend bio je u Banjaluci na Jelen Demofestu, gdje su dobili priliku da se natječu sa 30 odabranih bendova od ukupno 400 prijavljenih iz cijele regije. Bend na festivalu osvaja drugo mjesto te vrijednu nagradu, glazbenu opremu u vrijednosti od 3000 eura. Također nastupali su i u raznim klubovima i festivalima u Zagrebu, Koprivnici, Umagu, Mariboru, Rijeci itd. Do sada, bend je dijelio pozornicu sa velikim imenima poput Majki, Psihomodo popa, TBF-a, Dubioze kolektiv itd.

Osam mjeseci nakon predstavljanja svog debitantskog albuma, a povodom drugog rođendana, Kraj Programa odlučio je počastiti svoje slušatelje novim EP uratkom kratkog imena "KP EP".

Krajem 2015. godine Kraj Programa izdaje svoj drugi album pod nazivom ''Ovdje pripadam''.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni