Vije-sti

Chui krajem svibnja na Proljeću u Zaboku

Chui krajem svibnja na Proljeću u Zaboku

Proljeću u Zaboku nezamislivo je bez space jazz rock genijalaca koji se kriju iza imena Chui.

Mjesto gdje će se moći uživati u njihovom glazbenoj čaroliji je ljetna pozornica Krčme Polanović. Datum za upisati u crni notes, pametni telefon ili naprosto zapamtiti je 27. svibnja (petak). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 60 kuna.

Chui je hrvatski kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu pa ih vole i oni koji možda inače ne guštaju toliko u ovom žanru. Spoj su suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, elektronikom i rock’n’rollom. Ove godine proslavit će 10 godina od izlaska prvog albuma, a u svojoj biografiji ih imaju ukupno pet. Posebno vrijedi istaknuti "Third Sun From The Stone" koji su brojni kritičari proglasili albumom godine za 2015. Snimili su i hvaljeni albumin "Chui ovu glazbu" s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije koji im je osigurao nekoliko rasprodanih koncerata. Višestruki su osvajači Porina, ali ipak najprepoznatljiviji su po sjajnim nastupima uživo koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Na klavijaturama je Toni Starešinić, na saksofonu Vojkan Jocić, dok ritam sekciju čine Ivan Levačić na bubnjevima i tvrda bas linija Konrad Lovrenčić.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni