Vije-sti

 Buč Kesidi predstavlja koncertni film

photo: Buč Kesidi, credit: Ljubiša Joković

Buč Kesidi predstavlja koncertni film "Euforija uživo" u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku

Bend Buč Kesidi snimio je svoj prvi koncertni film pod nazivom "Buč Kesidi: Euforija uživo".

Ovo filmsko-glazbeno ostvaranje donosi nova izvođenja hvaljenog albuma "Euforija" i nekoliko starih hitova, ovoga puta na filmskom platnu! Ovaj film će vas definitivno odvesti tamo gdje nitko dugo nije. To je jednostavno jedno od onih ostvarenja koja pamtiš još dugo nakon gledanja.
 
Film možete pogledati u CineStar kinima u Osijeku, Splitu i Rijeci te u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, gdje stižu nakon velikog uspjeha u Beogradu i Novom Sadu.
 
Raspored daljnje filmske turneje:
CineStar Joker Split - nedjelja 11.07. 
CineStar 4DX Rijeka - ponedjeljak - 12.07. 
Kaptol Boutique Cinema, Zagreb - utorak - 13.07. 
CineStar Osijek - srijeda - 14.7. 

 

Članovi benda bit će prisutni na svim premijernim projekcijama na druženju sa fanovima prema važećim epidemiološkim mjerama. Ulaznice su u prodaji na www.cinestarcinemas.hr

 

 

Kako izgleda kada Luka Racić i Zoran Zarubica, dvojac koji stoji iza naziva "Buč Kesidi", odluče da produže zakupljeni termin u poznatom televizijskom studiju i spontanim koncertom onemoguće snimanje reklame "Yugodiskaća", najveće firme koja se bavi proizvodnjom disko kugli, publika može saznati u novom filmu naziva "Euforija uživo" čiji su idejni tvorci David Jovanović i Đorđe Kostić.

"Buč Kesidi", muzički dvojac koji je regionalnu scenu osvojio glazbom koja ima odrednice indie popa, indie roka i elektropopa, 2019. godine je predstavio drugi studijski album "Euforija", a publika u filmskom ostvarenju “Euforija uživo“ imat će priliku vidjeti što se  dogodilo tog dana u studiju i kako je izgledao njihov koncert iz "tisuću devetsto šezdeset i neke". Osmišljen u formi ekraniziranog koncerta s interesantnim zapletom koji nas vraća u epohu 60-ih i 70-ih godina, film će publici omogućiti uživanje u koncertnom izvođenju pjesama koje su obilježile album "Euforija". Među njima su istoimena pjesma koju je publika odmah sjajno prihvatila, kao i "Nema ljubavi u klubu", "Đuskanje ne pomaže", "Nedelja ujutru", "Tiho" i druge. 

"Naš plan je bio da krajem 2020. godine, s obzirom na to da nismo imali koncerte, za publiku snimimo live session koji bi trajao 20-ak minuta, a koji bismo postavili na internet i i prikazali na televiziji. Tražeći redatelja za to, naišli smo na Davida Jovanovića i njegovu ekipu. On je bio vrlo zainteresiran za projekt, ali je i postepeno razvijao početnu ideju dok na kraju nismo došli do toga da imamo zapravo pravi glazbeni film", objašnjava Zarubica. 

Režiju filma "Euforija uživo" potpisuje David Jovanović, koautori scenarija su David Jovanović i Đorđe Kostić. Glumačku ekipu uz članova benda "Buč Kesidi" čine Miona Marković, Jana Bjelica, Tamara Milošević, Nikola Pavlović, David Jovanović, Vladimir Jocović, Branislav Platiša, Jovan Savić, Rajko Orlić

Producenti filma su David Jovanović, Marija Simić i Janko Đorić, dok je izvršni producent Relja Milanković za Bassivity Studios – novi sektor u okviru poznate produkcijske kuće Bassivity, koja najavljuje rad na novim filmskim i serijskim ostvarenjima, kao i članovi benda Zoran Zarubica i Luka Racić i izdavačka kuća Kontra.
 
Sponzori filma su Tuborg, Red Bull i Adidas dok su partneri CineStar Cinemas, Studio Krokodil, Lab. BG i Decko Tzar. 
 
O BENDU: "Buč Kesidi" je, kako sami kažu, "ljevoruki disko pop-rok elektro boy bend duo" iz Pančeva. Čine ga prijatelji iz srednje škole Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal), koji zajedno sviraju od 2013. godine. Početak uspjeha benda veže se za 2016. godinu kada izbacuju prvi studijski album "Posesivno-ospulsivni hospul".
 
Dvije godine nakon toga, 2018. počinju raditi na novom albumu, na kojem isprobavaju novi zvuk uz pomoć sintesajzera i sampleova. Krajem 2018. godine izlazi singl "Nema ljubavi u klubu", koji vrlo brzo postaje hit. Upravo je on bio prijelomna točka u karijeri benda.
Tijekom 2019. godine objavili su još tri singla i spota – "Đuskanje ne pomaže", "Tiho" i "Subota", da bi krajem godine izašao i album "Euforija".
Bend je dostigao regionalu popularnost, o čemu svjedoče milijunski pregledi na You Tube-u, posjećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominirani i koje su  osvojili. Neke od njih su nominacija IMPALE za Europski nezavisni album godine, GODUM nagrada za najbolje mlade snage 2020, 2020 MAC Awards - Alternativna pop pjesma godine (za Nema ljubavi u klubu), ELLE Style Awards 2020 - Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 - Najbolja pjesma (za singl Nedelja ujutru), Adria Muzzik Video Awards - Najbolji video (za spot za pesmu TIHO).
 

Na jesen 2020. godine objavili su vinil albuma "Euforija". Limitirana serija od petsto crvenih ploča rasprodana je za nekoliko dana.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni