Vije-sti

Božićni koncert Zagrebačke filharmonije

Božićni koncert Zagrebačke filharmonije

U petak, 19. prosinca s početkom u 19:30 sati na velikoj sceni dvorane Lisinski očekuje nas mladi bariton Leon Košavić te članice Djevojačkog zbora Zvjezdice pod vodstvom maestra Lorisa Voltolinija.


bozic post

U mnoštvu blagdanskih događanja, Božićni koncert Zagrebačke filharmonije pozicionirao se kao nezaobilazno kulturno događanje za one koje vole zvuk tradicionalnih božićnih pjesama u filharmonijskoj izvedbi. Ove godine orkestar će izvesti i glazbeni ulomak iz popularnog Orašara. Svaki stavak ovog najprikazivanijeg, a po mnogima i najljepšeg baleta, tako se savršeno uklapa u prosinačko vrijeme  -  orkestar Zagrebačke filharmonije izvedbom 1. orkestralne suite za posjetitelje koncerta oživit će ovu plesno-glazbenu bajku iz skladateljskog pera velikog Čajkovskoga.  Koncert se održava u sklopu filharmonijskog Bijelog ciklusa.

 Program je to koji će  glazbom u božićnu priču uvesti i one koje, unatoč okićenim ulicama i predblagdanskoj vrevi,  taj duh još nije stigao obuzeti. Uz anđeoske glasove zagrebačkih Zvjezdica i topli bariton Leona Košavića, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Lorisa Voltolinija, božićne pjesme dobit će jednu sasvim drugačiju „notu“.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju svečanu glazbenu večer za dobro božićno raspoloženje, a za samo desetak dana – 30.12. u kalendaru podvlačimo  Filharmonijski bal - doček je to prije dočeka sa osiguranim plesnim partnerom- Zagrebačkom filharmonijom!

Ulaznice možete nabaviti putem portala ulaznice.hr, te na blagajni KD Vatroslav Lisinski

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni