Vije-sti

Bore Balboa najavljuje veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

photo: Bore Balboa, credit: Dora Šarić

Bore Balboa najavljuje veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture

Slovi kao jedan od vodećih rap-tekstopisaca, često ga opisuju i kao "gospodina hip-hop scene", a regionalna glazbena ikona Rasta za njega je izjavio da mu je najdraži hrvatski reper.

On je Bore Balboa i novim singlom najavljuje veliki samostalni koncert u Zagrebu. U petak, 17. veljače vraća se na pozornicu Tvornice kulture, odakle je prošle godine lansirao svoju karijeru na novu razinu.

Sve prepoznatljiviji reper domaće glazbene scene, pravog imena Ivan Španja, dolazi iz Brodarice kraj Šibenika, a svoj glazbeni put i glazbeni alter-ego Bore Balboa gradi već deset godina. Izrastao je kroz underground hip-hop scenu, do sada objavio dva studijska albuma, a posljednji "IVAN", na kojem se nalaze i zamijećeni singlovi "Mo Salah" i "Mamadou", donio mu je pažnju šire publike te glazbene kritike. U svrhu promocije tog izdanja, upravo je u veljači prošle godine održao svoj prvi veliki solo koncert te pred rasprodanom Tvornicom kulturom opravdano stekao status nove ikone domaće hip-hop scene.

U narednih godinu dana gradio je svoje iskustvo koncertnog izvođača te su uslijedili  zamijećeni nastupi na Sea Star Festivalu, Dritu iz Boćarskog, Brucošijadi FER-a, a premijerno je nastupio i na najvećem festivalu regije - EXIT festivalu.

Uz najavu koncerta u Tvornici kulture, novim singlom "Madanebi" najavljuje i novi studijski album te ističe: "Ovo je prvi singl s nadolazećeg albuma Mercedes City 2, nasljednika albuma iz 2020. Produkciju pjesme potpisuje Traposlavia, tvorac beata za Mo Salah. Na aranžmanu su radili Traposlavia i Fallo Da Solo pulen Peki, a mix i master je Peki odradio sam". Prateći videospot sniman je u dvorcu Trakošćan, a za kameru, režiju i montažu spota zaslužan je Mario Podrug Divvisual.

Publika već sada s nestrpljenjem iščekuje njegov povratak na pozornicu zagrebačke Tvornice kulture, što će mu ujedno biti i prvi veliki samostalni koncert ove godine. "Jedva čekamo publici uživo predstaviti novi singl" ističe Bore Balboa te najavljuje: "Pripreme su u toku i potrudit ćemo se nadmašiti prošlogodišnji spektakl. Bit će i gostiju i to samo birano društvo".

Ulaznice za koncert su po pretprodajnoj cijeni od 8€ dostupne online putem platforme Core Event te na prodajnim mjestima u Zagrebu: Drito Bar, Dirty Old Shop i Rockmark. Na dan koncerta iznosit će 11€. Organizator koncerta je yem, koji poručuje: "Bore B bi opet u Tvornicu. Ma da ne bi!".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni