Vije-sti

"Biti kraj svoga djeteta nije luksuz, već ljudsko pravo" poručuje Mihael Kvorka novom pjesmom

Zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor, Mihael Kvorka, javnosti predstavlja svoj drugi samostalni singl, "U tvome imenu", koji je nastao neposredno nakon rođenja kćeri Iris.

Ova pjesma mi zaista puno znači, jer je nastala kao posveta našim kćerima i suprugama, a cijeli proces snimanja bio je ispunjen emocijama. Jedne večeri, dok smo Robi i ja pričali o cijeloj situaciji koja se događa u svijetu i malo se požalili jedan drugome kako nismo mogli prisustvovati rođenju naših kćeri pa se prisjetili i slučaja oca koji je kampirao ispred bolnice u Klaićevoj da bi bio bliže svome djetetu, shvatili smo da bismo željeli javno nešto reći na tu temu. - otkriva Mihael.

Dok sam pisao tekst za pjesmu, razmišljao sam o djeci koja su sama i izolirana u vrijeme pandemije, a najviše o Mihaelovoj i svojoj kćeri. Želio sam poslati poruku podrške, da smo uz njih i izraziti ono što gotovo svaki roditelj osjeća. U pjesmi sam obuhvatio sve o čemu smo Mihael i ja razmišljali dok su nam se kćeri rađale te osjećaje koje smo proživljavali u prvim mjesecima dok smo ih upoznavali. Vjerujem da se mnogi mogu pronaći u ovoj pjesmi. - nastavlja Robert, Mihaelov dugogodišnji suradnik, autor teksta i producent pjesme.

Singl prati i efektni video uradak sniman “double exposure” tehnikom, koju ne vidimo često u spotovima na sceni. Ideja je bila prikazati kako se čak i u vrijeme društvene distance i izolacije može povezati s dragim ljudima te podsjetiti da nismo sami makar se tako činilo. Redateljsku i snimateljsku ulogu je, kao i na prošlom Mihaelovom spotu, vrlo uspješno obavila Anita Nadj.

Podsjetimo, Mihael Kvorka je ovo ljeto objavio singl "Ljeto za nas", a pet godina je bio i frontmen benda  The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”„Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“  su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem eteru.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni