Vije-sti

Baobab Radio - nova glazbena platforma Velvet festivala i KLFM radija

Baobab Radio - nova glazbena platforma Velvet festivala i KLFM radija

Baobab Radio je radijska emisija nastala u suradnji Velvet festivala i KLFM-a. Njegove frekvencije pružaju se u domeni underground glazbe i kulture.

Emisija se bavi suvremenom, zaboravljenom i avangardnom glazbom, najavljuje gostovanja raznih internacionalnih izvođača, emitiranja live nastupa i improvizacija te intervjue s interesantnim akterima scene. Ova ideja nekomercijalnog i kulturno-promotivnog prijenosa glazbe je definitivno nešto što nećete toliko često čuti na radio frekvencijama na području regije, stoga vam s najtoplijom namjerom preporučujemo da zapratite ovu novopečenu platformu koja se emitira svake nedjelje na KLFM radiju.

Dosad su emitirane tri emisije, a premijerno izdanje emisije odradio je debitant domaće scene - Paloma Yves. Dvosatnim mixom glazbeno je afirmirao dovoljan i reprezentativan pregled onoga što je ova radio emisija svojim vizualnim identitetom i popratnim fotkama analognog karaktera predstavila na početku oformljavanja na webu KLFM-a i svojoj Facebook stranici. Tako smo imali priliku čuti zaboravljenu disco/world glazbu konceptualnog benda Saâda Bonaire kojeg tvore fuzija ženskih vokala, istočnjački instrumenti, synthevi, dub i afrička glazbena estetika, potom specifičnog jazz saksofonista Kamasi Washingtona, afričke plesne ritmove glazbenika Oliver N’ Goma, francuski kolektiv Les Yeux Orange i mnoge ostale zanimljive glazbene raritete. U drugoj smo emisiji slušali improvizacije mladog vizualnog umjetnika i eksperimentalnog glazbenika Die Zoone na brojnim sintisajzerima koje je popravio, izgradio, modificirao i izmislio. Drugi ostatak te emisije održala je Liča sa egzotičnim, groovy i soul setom pjesama izvođača poput The Electric Connection, Fleetwod Mac, Dusty Springfield, Neil Young, itd.

 

Dakle, ako vam ovi opisi i spomenuta imena izvođača stvaraju barem malu dozu zainteresiranosti, zapratite Baobab radio i preslušajte glazbu koja se reproducirala u dosadašnjim emisijama na mixcloud-u. Isto tako, slušajte ih nedjeljom live u rezerviranom predvečernjem terminu od 18-20 na KLFM radiju. U sljedećoj emisiji gostuje zagrebački dvojac Egzotika (Denis Štefanić i Marko Kalauza) koji se dosad predstavio s disco, funk i jazz derivacijama sa svih strana.

 

SR
SR

Novinarka Sound Reporta