Vije-sti

 Balkan Loves Dilla - Službeno pokretanje regionalnog ogranka James Dewitt Yancey fondacije

Balkan Loves Dilla - Službeno pokretanje regionalnog ogranka James Dewitt Yancey fondacije

Balkan Loves Dilla neprofitna je glazbena organizacija posvećena izuzetno talentiranom preminulom hip-hop glazbeniku i producentu Jamesu Dewittu Yanceyu poznatijem pod umjetničkim imenom J Dilla, a startala je kao ogranak svjetske James Dewitt Yancey fondacije koju vodi Dillina majka 'Ma Dukes', u suradnji s tri regionalna hip-hop aktivista, Filipom Iveljom (Phat Phillie) iz Zagreba, Vladom Stojanovićem iz Valjeva i DJ Gocetom iz Skopja. 

Lansiranje je planirano za ponedjeljak, 5. srpnja u 21:00 u programu kultne zagrebačke RAP emisije Blackout na Radiju 808 koji je odnedavno dostupan u Zagrebu na frekvenciji 93,9 Mhz te na webu radio808.com i na video linku https://www.mixcloud.com/live/radio808 . Osim Phillieja, Vlade i DJ Goceta u eteru Radija 808 preko zoom poziva pojavit će se i Ma Dukes, njegov brat Illa J te Dillini najbliži prijatelji i suradnici Frank n Dank.

J Dilla ili Jay Dee - nevjerojatno je važan hip-hop glazbenik i producent koji je nažalost preminuo 2006 godine od posljedica lupusa, te je nakon smrti dobio kultnu sljedbu i božanski status kao I fanove diljem svijeta uključujući i u našoj regiji.

Balkan Loves Dilla planira dovođenje Ma Dukes na ove prostore, “J Dilla Inspired” album s najboljim regionalnim producentima i reperima te nekoliko gostiju iz Amerike, online merchandise store I druge aktivnosti, a za 2023 godinu u pripremi je i zagrebački hip-hop muzej koji će imati i dio posvećen Dilli. Konekcija s gospođom Yancey (Ma Dukes) krenula je preko Vlade Stojanovića iz Valjeva koji već desetak godina surađuje s njezinom fondacijom, dok se naš Phat Phillie se imao prilike dvaput sresti s pokojnim Jay Deejem, 2000 u Los Angelesu na koncertu Dilline grupe Slum Village i 2002 u studiju u Berlinu gdje su Baby Dooks iz Bolesne Braće i Dilla radili skupa na albumu njemačkih repera Afroba i Samy Deluxea.

Blackout emisija na programu je u ponedjeljak 05.07. na Radiju 808 od 21:00 pa sve do ponoći na frekvenciji 93,9 Mhz te na webu radio808.com i na video linku https://www.mixcloud.com/live/radio808. Za više informacija o Balkan Loves Dilla organizaciji i pridruživanju organizaciji slobodno se obratite na balkanlovesdilla@gmail.com te provjerite socijalne mreže https://www.instagram.com/balkanlovesdilla/ i https://www.facebook.com/balkanlovesdilla

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni