Vije-sti

Baby Back Ribs u Škrabici (Booksa)

Baby Back Ribs u Škrabici (Booksa)

Večeras, 10.12.2015., u sklopu programa Škrabica u Booksi nastupiti će zagrebački americana sastav imena Baby Back Ribs i predstaviti domaćoj publici svoje autorske pjesme.

Ljeta Gospodnjeg 2015. trojica dugogodišnjih prijatelja i suradnika iz raznih glazbenih projekata formirali su autorski akustični projekt pod nazivom Baby Back Ribs (BBR), s jednim ciljem - svirati neopterećeni zahtjevima tržišta, publike i vlastitih predrasuda. Na petom katu stana u Šubićevoj ulici, koristeći amaterski snimač s dva mikrofona, usred vrućih srpanjskih vikenda snimili su EP naslova Medium Rare. U listopadu im se pridružuju prijatelji iz sastava Navarro i Country Strike te počinju vježbati za nastupe. Pod aliasima osmišljenima samo za BBR, članovi su: Al Calmee(bubanj, perkusije, vokal), Mr. Roadworn (bas, gitara, vokal), Josiah R. Pinton (gitara, vokal), Marty Whitewater (mandolina, ukulele, vokal),Kenny O’Hannigan (gitara, vokal).

Škrabicu, zasad jedini i stoga našem biću vrlo dragocjeni glazbeni program u Booksi, prije pet su godina pokrenuli Ante PerkovićNina Romić i Luka Belani. Škrabica postoji kako bi vam predstavila mlade i/ili još neširoko popularne glazbenike-kantautore. Mnijemo kako za dobrobit velikih glazbenih zvijezda nije neophodno da se promoviraju u Booksi. Zato Škraba donosi samo autorsku glazbu, nema obrada.

Od proljeća 2012. godine organizacijsko-promocijski volan Škrabice preuzeo je Adam Semijalac (Bebè Na Volè) koji je jednako fenomenalan organizator koliko i glazbenik. Osim guštanja u odličnoj svirci, svaki drugi četvrtak Škrabica vam pruža priliku da učinite dobro djelo. Naime, upad se ne naplaćuje, a u svirku koju ćete čuti uloženo je vrijeme, trud, entuzijazam, pa je onda fer i suvislo da glazbenici dobiju nešto zauzvrat. A to 'nešto' su dobrovoljni novčani prilozi koje publika može ubaciti u škrabicu. Sva prikupljena lova ide glazbenicima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni