Vije-sti

Atmosferu za Eagles of Death Metal u Tvornici Kulture zagrijat će perspektivni White Miles!

Atmosferu za Eagles of Death Metal u Tvornici Kulture zagrijat će perspektivni White Miles!

Eagles of Death Metal nakon energičnog nastupa i odlične atmosfere na ovogodišnjem INmusic festivalu ponovo dolaze u Zagreb, 1. prosinca u Tvornicu Kulture! Kao službena predgrupa na dijelu nove turneje prati ih perspektivni bend White Miles.

White Miles je glazbeni duo iz Austrije. Pjevačica i gitaristica Medina Rekic i bubnjar Hansjörg Loferer - Lofi znaju se već deset godina, a zajedno sviraju od 2011. Nakon što su objavili nekoliko snimki nastupa, napustili su radna mjesta te počeli živjeti svoj san. Osim po glazbenom uspjehu, poznati su i po ludim partijima koje priređuju u prostoriji za probe. Neizostavan dio njihovih partija su, uz glasnu glazbu, stari crno-bijeli filmovi te ples na šipki. Svoju glazbu nazivaju pole dance stoner blues rockom.
Nekoliko godina svirali su u Austriji i susjednim zemljama, nedavno su obišli su i veći dio Europe, a najveću medijsku pozornost privukli su svirajući kao predgrupa na turneji s Courtney Love.
Iako ih je samo dvoje u bendu, Medina i Lofi jako dobro znaju kako "napraviti buku" i zabaviti publiku. Hrvatskoj publici predstaviti će se pjesmama s albuma Job: genius, diagnose: madness iz 2014. godine. Kombinacijom sirovih rock riffova, lijepih melodija i ritmičnih bubnjeva zagrijat će atmosferu u zagrebačkoj Tvornici Kulture!

Dobro raspoloženje još više će porasti kada na pozornicu izađu članovi benda Eagles of Death Metal.

Eagles of Death Metal osnovali su najbolji prijatelji Jesse Hughes i Josh Homme (Queens of the Stone Age), 1998. godine u kalifornijskom Palm Desertu. Ime je nastalo je kada se jedan od njih zapitao kako bi zvučao spoj benda Eagles i death metal žanra. Unatoč imenu, EODM ne sviraju death metal. Teško ih je smjestiti u određeni glazbeni žanr, no svakako se može reći da sviraju energični rock s naglašenim gitarskim riffovima i žestokim ritmom bubnjeva, a karizmatični frontman poznat je po svojoj entuzijastičnoj komunikaciji i interakciji s publikom.

Nakon tri uspješna albuma (Peace Love Death Metal, Death By Sexy te Heart On) drugog listopada izlazi i dugoočekivani četvrti album - ZIPPER DOWN. Pjesmama s novog albuma te najboljim pjesmama iz karijere, EODM će 1. prosinca u Tvornici Kulture proizvesti nezaboravnu večer!

Ulaznice za zagrebački koncert EODM u Tvornici Kulture po cijeni od 149 kuna (+ troškovi transakcije) mogu se kupiti putem službenog INmusic webshopa te u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Ukoliko ne budu rasprodane, cijena ulaznice na dan koncerta (1. prosinca 2015.) iznosit će 160 kuna. Broj ulaznica je ograničen.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni