Vije-sti

Aklea Neon - Tko je favoritkinja Dore o kojoj svi pričaju?

Aklea Neon - Tko je favoritkinja Dore o kojoj svi pričaju?

Osječka vila ritma i beata ima tek tri singla i već tri Rock&Off nominacije, a široj će se javnosti predstaviti na Dori 2020.

Pjesma “Zovi ju mama” Aklein je odgovor na požare diljem svijeta. “Tematika je vrlo relevantna i tiče se svih nas – Planeta nam je dom. Zemljani smo prije svega. Jedva čekam da s tom porukom iskočim iz ekrana u svačiju dnevnu», ističe Aklea. Ova putujuća glazbenica je, kako kaže, pauzirala sve ova dva mjeseca zbog priprema za Doru.   

Osim afro-soul ethno-beats zvuka, karakterističnog za Akleu, ovaj puta bit će i klupske glazbe poput duba i trancea.

Cijela pjesma nastala je u suradnji s mladim producentom akademskog obrazovanja Klaadom koji je već poznat na alternativnoj sceni”, izjavljuje Aklea, « plus je što imamo taj Billie Eilish moment -dvoje ljudi, zbog napredne glazbene tehnologije, danas je dovoljno da složi album koji će pokupiti sve Grammyje, a u našem slučaju, nadam se, karte za Rotterdam!”


Uz Akleu, osim Klaade, na sceni će ju vokalno i plesno poduprijeti i članice prestižnog Vokalnog ansambla Brevis Laura Gluck-Radičević, Arijana Šmit i Aleksandra Vukadinović. S njima je u svojih 13 godina zborske karijere nastupala na tri kontinenta, pa čak i u newyorškom Carnegie Hallu. Osim Brevisica u pjesmi pjevaju i kelj i mladi bor.

Ovu magiju uspjeli smo izvesti pomoć uređaja Bamboo – muzika biljaka, koji se priključi na list i korijen biljke i bilježi njezine el. impulse”, potvrđuje glazbenica. Osim inovativnog pristupa, Aklea Neon već je osvojila brojne Hrvate autentičnošću i iskrenom emocijom.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni