Vije-sti

Adria Muzzik Video Awards 2020. - Počelo je glasanje za nominirane spotove

Adria Muzzik Video Awards 2020. - Počelo je glasanje za nominirane spotove

Adria Muzzik Video Awards 2020. - Festival kratkog glazbenog filma je glazbeno-filmska manifestacija koja želi prezentirati i potaknuti razvoj glazbene industrije i filmske i videoprodukcije u regiji.

Festival AMVA 2020. vrednuje ostvarenja u glazbenoj, filmskoj i videoprodukciji kroz glazbenu žanrovsku selekciju (pop, rock i srodni moderni glazbeni žanrovi) i filmske strukovne nagrade. 

Iako je 2020. bila najteža godina za glazbenu industriju, videoprodukcija je bila izuzetno kvalitetna u svim žanrovima. U najširem izboru našlo se preko 3000 videospotova. Žiri festivala izabrao je po deset videospotova u 16 kategorija za koje fanovi mogu glasati putem web stranice www.muzzik.tv moći će glasati za nominirane radove, a preko Android aplikacije MUZZIK TV i pratiti specijalni festivalski TV kanal Adria Muzzik Video Awards.

Glavni cilj ove glazbene nagrade jest da predstavi bogatstvo, žanrovski izuzetno raznovrsne regionalne scene i da podsticaj autorima, istovremeno podsećajući urednike TV i radio stanica, kao i drugih medija na najbolja ostvarenja i hitove. 
Nevjerojatna je količana kreativne energije i financijskih sredstava uloženih u videospotove. Posebno u ovako teškoj godini kao što je bila 2020. Bila bi velika šteta i nepravda da taj kreativni napor ne bude dovoljno vidljiv i da se ne čuje glazba novih izvođačica/a, kao i skrivena ostvarenja legendarnih autora.

Nagrade se dodjeljuju u sljedećim kategorijama: Najbolji video, Video novog izvođača, Rock video, Hip-hop video, EDM video, Pop video, Indie video, Fusion video (World, Etno, Jazz), Animirani video, Video s porukom dok se autorima spotova nagrade dodjeljuju u kategorijama: Najbolja režija, Najbolji koncept i art direkcija, Najbolja kamera, Najbolja montaža i postprodukcija, Najbolja koreografija i Najbolja glavna uloga.

Link za glasovanje: https://amva2020.muzzik.tv

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni