Vije-sti

3. BeerYard festival održava se ovu subotu u velikom dvorištu Močvare

3. BeerYard festival održava se ovu subotu u velikom dvorištu Močvare

Jednodnevni festival koji spaja tri nezavisne scene; craft pivovare, street food i glazbu, Beer-Yard festival, u svojem trećem izdanju održava se ovu subotu, 1.9.2018., u velikom dvorištu Močvare, na već poznatoj lokaciji na kojoj su održana prva dva festivalska izdan-ja.

#DoživiHmelj priča ostaje ista; dovodimo poznate i manje poznate domaće pivovare, odlične strane pivovare, street food objekte te beskompromisne, široj publici relativno nepoznate, nezavisne bendove različitih glazbenih žanrova.

Činjenica je da craft groznica traje i dalje jer se broj ljubitelja craft piva povećava, a ponuda domaćih craftova je sve kvalitetnija i obilnija. Slična stvar se događa i u susjednim zemljama, što je samo dodatni plus cijelom craft pokretu na ovim prostorima. BeerYard festival nije klasičan pivski festival, to je festival za beer geekove, istinske i beskompromisne pivoljupce kojima tradicionalna komercijalna piva nisu ukusna, te ostajemo pri svojoj filozofiji kojoj je cilj ljudima približiti svijet craft pivarstva te pokazati zašto je nezavisno pivarstvo u svakom pogledu superiornije od masovnog industrijskog, stoga će i ove godine većina pivara osobno predstavljati svoje proizvode i svatko će im na licu mjesta moći postaviti bilo kakva pitanja.

I ove godine je festival fokusiran na edukaciju posjetitelja prema kulturi piva proizvedenih od strane Malih Nezavisnih pivovara (MNP). Prvi panel je više usmjeren samim pivarima i onima koji se time tek žele početi baviti, a tema će biti Barrel aging - tehnika odležavanja piva u drvenim bačvama. Gosti panelisti su: Jeff Bradford - štovatelj piva, vina i jakih alkoholnih pića koji obilazi svijet u potrazi za malim nezavisnim pivovarama, destilerijama i vinarijama, a sve dokumentira na svom blogu https://www.jeffbeerwinespirits.com, predstavnici pivovare Reservoir Dogs, Neven Vorkapić - ambasador jakih alkoholnih pića koji svoja iskustva u tom polju piše na blogu 23 Whiskey Street (http://23whiskeystreet.com/)  i Saša Štula - vinar s iskustvom odležavanja vina u drvenim bačvama.

Moderator panela bit će Marko Ožegović, Rate Beer administrator i član hrvatskog pivskog portala Pivarium. Panel počinje u 14:00.  

Drugi panel je namijenjen široj publici, a tema će biti nezavisno pivarstvo - koja je poveznica crafta i malih nezavisnih pivovara i zašto je važno da ljudi nauče razliku između industrijskih i malih, nezavisnih proizvođača. Gosti panelisti su predstavnici grupacije MNP (Malih Nezavisnih pivovara): Krešo Marić (Pivovara Daruvar), Davor Simičić (Varionica), Andrej Čapka (Zmajska pivovara) i Miroslav Šuvak (Nova Runda).

Moderator ovog panela će isto biti Marko Ožegović, a panel počinje u 15:00.

Glazbeni dio festivala i ove će godine ponuditi odlične nezavisne bendove različitih glazbenih usmjerenja, u dvorištu Jedinstva od 19:00 sati nastupaju energični hardcore punkeri Stronghold (https://www.youtube.com/user/strongholdhc), koji su između ostalog nastupali sa Sick Of It All i Agnostic Frontom, “najveća tajna hrvatskog indie rocka” Sleepyheads (https://slipihedz.bandcamp.com/) koji su svirali u većini zagrebačkih klubova i do sada stekla zavidan broj publike, psihodelični rockeri Killed A Fox, dio House of Pablo kolektiva (https://killedafox.bandcamp.com/) koji rade na novom studijskom izdanju pa zasigurno možemo očekivati i neke nove pjesme da nam predstave i horror pop punk trio Saučešće (https://saucesce.bandcamp.com/releases), bend sastavljen od članova Mašinka, Frakture Mozga i Pičke Vrište.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna u prodaji su na svim prodajnim mjestima Ticketshopa (https://www.ticketshop.hr/hr/prodajna-mjesta/) i preko njihovog on-line servisa, a mogu se kupiti još u Rockmarku, Dirty Old Shopu i Valhalla beer baru. Cijena ulaznica ostaje nepromijenjena do 31.8., a na dan festivala 1.9. cijena ulaznica će biti 50 kuna. Sve informacije i novosti su dostupne i preko naših društvenomrežni kanala, Facebooka https://www.facebook.com/BeerYardFestival/, Twittera https://twitter.com/beeryardfest, i Instagrama https://www.instagram.com/beeryardfestival/.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni