Novost-i

U novom singlu “Mala soba” grupa Ti, ja i moja mama evocira potrebu za povlačenjem i izolacijom

photo: Ti, ja i moja mama, credit: Marina Uzelac

U novom singlu “Mala soba” grupa Ti, ja i moja mama evocira potrebu za povlačenjem i izolacijom

Ti, ja i moja mama u novom singlu “Mala soba” pjevaju o (samo)izolaciji, evocirajući atmosferu bivanja u zatvorenom prostoru koji je zaštita i obrana od podražaja iz vanjskog svijeta.

U pandemijskim vremenima, kada su mnogi od nas na vlastitoj koži doživjeli iskustvo karantene, bend Ti, ja i moja mama u svojoj pjesmi uspijevaju prikazati pozitivan i samoiscjeljujući potencijal samovanja. Novi singl “Mala soba” introspektivna je pjesma o stanju zamora, padu energije i potrebi da se povučemo i u doticaju sa samima sobom iscijelimo umor i zasićenje životnom rutinom.

Nisam dobro i ne mogu van, ne traži od mene da išta dam”, pjeva autorica pjesme Ana Opalić koja je ovog puta preuzela ulogu glavne vokalistice. Opalić potpisuje glazbu i tekst, dok joj se u aranžmanu pridružio producent Konrad Mulvaj, zaslužan i za miks. Mastering je odradio Pavle Miholjević.

Klavir, vokal i diskretna instrumentalna pratnja te producentski pečat novog suradnika Konrada Mulvaja iznenadit će one koji očekuju da će nove pjesme benda slijediti zvuk s nastupnog albuma grupe “Teška kao dno”.

Kako su se društvene prilike i prakse promijenile, izmijenio se i naš zvuk. Svakim novim izdanjem zvuk benda Ti, ja i moja mama je drugačiji: od prvog ep-ja “Gurni me u valove, preko albuma “Teška kao dno” do novog singla “Mala soba” koji najavljuje minimalistički pristup zvuku i aranžmanima pjesama”, kazale su članice benda Ana Opalić i Martina Zvonić.  

TJMM nastavljaju svoju suradnju s prijateljicom benda Andreom Vidović koja se u videospotu za pjesmu “Mala soba” ponovno pojavljuje u glavnoj ulozi.INFO:
Glazba i tekst: Ana Opalić
Aranžman: Ana Opalić i Konrad Mulvaj
Produkcija i miks: Konrad Mulvaj
Mastering: Pavle Miholjević

VIDEO:
Kamera i montaža: Ana Opalić
U glavnoj ulozi: Andrea Vidović
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni