Specijal

Sarajevski treperi koji će uskoro osvojiti regiju - znate li tko su Liloslav, Ofiraga i Dzin Ma?

Sarajevski treperi koji će uskoro osvojiti regiju - znate li tko su Liloslav, Ofiraga i Dzin Ma?

I dok je prva asocijacija na bosansku hip hop scenu i dan danas mnogima Frenkie, ovo bi se uskoro moglo promijeniti, jer, dolazi do uspješne smjene generacija i pravog osvježenja koje bi uskoro moglo osvojiti cijelu regiju.

Premda je tamo u međuvremenu bilo nekoliko pokušaja uvođenja trap zvuka u hip hop stare škole, lokalna popularnost do sada nažalost uspjela osvojiti čitavu regiju, što će zasigurno promijeniti ekipa okupljena na etiketi “Belaj Records”, odnosno Liloslav, Ofiraga i Dzin Ma čiji jednostavni, ali uvijek uvjerljivi i po svim standardima korektan trap iznenađuje kvalitetom unutar žanra, dinamičnošću i neodoljivom vibrom koja će se zasigurno svidjeti mnogim ljubiteljima ovog, trenutno najaktualnijeg i najpoželjnijeg zvuka, posebice što se koncertne publike tiče.

 

O njima, kao i mnogim akterima ove scene najnovije generacije, nije moguće saznati mnogo pretraživajući internetske izvore, jer, fokus je (za sada) isključivo na glazbi koja se, pohvalno, nalazi baš na svim streaming servisima. Ovi momci jako dobro znaju što je potrebno za prepoznatljivost i povećanje dosega slušatelja. Liloslav i Dzin Ma predstavili su se javnosti debitantskim albumima, self-titled “Liloslav”, odnosno “Dobrodošli u goste” dok je Ofiraga neizostavan dio umjetničkog, produkcijskog i tehničkog potpisa glazbe.

 

 

Njihov opus nastaje tijekom prošle i ove godine tijekom kojih su izazvali pravi šušur na društvenim mrežama gdje se njihova glazba dijelila kao jednih od najzanimljivijih pripadnika underground scene, koji su iz pjesme u pjesmu nastavili oduševljavati svojom kreativnošću i specifičnim, pomalo ironičnim, pomalo humorističnim, pomalo ozbiljnim pristupom, ali uvijek s fantastičnom energijom i vibrom koja osvaja na prvo slušanje.

 

 

Na popisu njihovih suradnika našli su se Dino Blunt, Galaš iz 30zone i Utikač, čiji se glazbeni potpis izvrsno uklopio i poklopio te će svakome tko voli i prati njihovo stvaralaštvo zasigurno zapratiti i ostati oduševljen ekipom iz Belaj Recordsa. Tek na početku karijere, izvrstan ljetni soundtrack koji zvuči opušteno, još uvijek kao frendovska spika koja je zapravo jako dobra i vješta u svojoj srži te bi se mogla pretvoriti u ozbiljnu priču s dugotrajnom karijerom.