Specijal

Retrospektiva 2018: najbolji trenutci kroz objektiv fotografa Sound Reporta

Retrospektiva 2018: najbolji trenutci kroz objektiv fotografa Sound Reporta

Fotografi Sound Reporta tijekom 2018. svojim su objektivima uhvatili mnoštvo impresivnih glazbenih trenutaka, a sada su odabrali vlastite favorite.

foto: Nick Cave, credit: Filip Bušić

Filip Bušić

Nick Cave, INmusic festival 2018.

Fotkati Cavea iz publike na ovogodišnjem INmusicu nije bio lagan zadatak. Od početka sam planirao koncentrirati se na njegovu interakciju s publikom, ali ogromna navala nije mi omogućila da odem u prvi red. Konstantne ruke publike s mobitelima u zraku dodatno su otežavale posao i kada god bi našao zanimljiv kadar, nešto bi mi se našlo ispred objektiva. 45 minuta sam stajao u gužvi i taman kad sam mislio odustati poklopili su mi se savršeni uvjeti i nastala je ova fotka.

 

foto: Repetitor, credit: Zvonimir Bregeš

Zvonimir Bregeš

Repetitor, 19.10.2018., KSET

Ovaj predivan trenutak uhvaćen je u divnom kaosu iz prvog reda na koncertu jednog od najdražih bendova u jednom od najdražih klubova. 

 

foto: Kuku$ Klan, credit: Tomislav Bagić

Tomislav Bagić

Kuku$ Klan, 30.9.2018., X-Club

Vjerojatno najdinamičnija fotografija koju sam napravio jer simultano prikazuje uživljenost i Goce ali i publike koja je u velikim količinama bila prisutna i na pozornici, kako bi rekli, "napravili su scenu“.

 

foto: Zabranjeno pušenje, credit: Vilim Hlušička

Vilim Hlušička

Zabranjeno pušenje, 30.11.2018., Boogaloo

Jedan od bendova koje slušam još od pubertetskih dana, jedan od bendova iz kategorije ex-Yu koji je svojim stavom i izjavama dosta obilježio tadašnju rock i alternativnu scenu, jedan od bendova za koje mi je jako drago vidjeti da još uvijek održavaju trosatne koncerte. Nedavno sam imao priliku fotografirati ove boseve i hadžije, a odabrana fotka meni osobno jako dobro dočarava atmosferu i energiju koju na stageu još uvijek jako dobro održavaju.

 

foto: A Place To Bury Strangers, credit: Ksenija Lu

Ksenija Lu

A Place to Bury Strangers, 8.9.2018. Klub Močvara

Bilo je to potpuno bombardiranje svih osjetila, preglasno, previše kontrasta između bljeskanja stroba i mraka na pozornici i koncert me baš slomio. I onda dođem kući i nađem ovu fotku koja zrači potpunim mirom i ljepotom

 

foto: Stjepan Hauser (2CELLOS), credit: Ivan Peček

Ivan Peček

2CELLOS, 23.3.2018., Arena Zagreb

Zašto mi je najdraža ove godine? Hm... jedna je od zadnjih koje sam napravio starom i slabom foto opremom, te objektivom s manualnim fokusom i pošteno sam se namučio da uhvatim ovakav trenutak.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni