Specijal

Osmica:  Najluđi izvođači ovogodišnjeg Ferragosto JAM-a čije nastupe ne smijete propustiti

Osmica: Najluđi izvođači ovogodišnjeg Ferragosto JAM-a čije nastupe ne smijete propustiti

Dvanaesto izdanje Ferragosto JAM-a nam se opako približava. Krem de la krem domaće glazbene scene okupit će se od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru, a mi smo za vas odabrali osam najvećih “luđaka” čije nastupe nikako ne biste smjeli propustiti.

1. Kries

U divljini Orahovačkog jezera. Trebamo li dodati nešto više? Ako ih do sada niste imali priliku pogledati uživo, njihov nastup nipošto ne biste smjeli propustiti. Dozu energije i adrenalina koju ćete na njihovom nastupu dobiti, teško je usporediti bilo sa čime. Na rasporedu su u petak, 2.8.

 

2. Ogenj

Također divlji i nepredvidljivi kao Kries, s kajkavskim etno prizvukom koji nikog nije ostavio ravnodušnim. Dečki su se friško vratili iz Poljske gdje ih je publika u potpunosti prokužila, čime svoje djelovanje sada šire i dalje od granica regije. Kaos je u nedjelju, 4.8., zagarantiran.

 

3. Helem nejse

Veliku feštu otvorenja na sarajevski način pripremaju dečki iz kolektiva Helem nejse. Niti jedan njihov koncert do sada nije prošao a da svojim plesnim hip hop ritmom i zaraznim refrenima nisu napravili veliku “feelgood” zabavu koja će se itekako dobro uklopiti u ambijent Ferragosto JAM-a. Ne propustite njihov nastup u petak, 2.8..

 

4. Brkovi

Za sve koji prati rad jedinstvenog punk-folk-wellness-spa benda, znaju da je nastup na Ferragosto JAM-u svojevrsna festivalska ekskluziva, jer ovi momci svoj najnoviji album “Hormon sreće” trenutno promoviraju na raznoraznim društvenim događanjima u ruralnim područjima regije, glazbenim eventima udaljenim od blještavila I glamura uređenijih koncertnih prostora. Shamso69 nepresušan je izvor inspiracije, stoga s velikim nestrpljenjem iščekujemo njegove nove poslanice. Na rasporedu su u nedjelju, 4.8.

 

5. Mr. Lee & IvaneSky

Najdraži nam par domaće glazbene scene za Ferragosto priprema poseban glazbeno-scenski performans. Jedinstveni i beskrajno zanimljivi, obožavaju eksperimentirati s glazbom, a produkt toga su raznorazni projekti, između kojeg je I Mr. Lee & IvaneSky koji je na rasporedu u nedjelju 4.8. Ne bi bilo loše ni da koji odlomak iz "Kišnih razdraganca", zar ne?

 

6. Minea, I. Bee, Ella

Trebamo li nešto dodati? Prvi dan Ferragosta posvećen je ultimativnim zvijezdama devedesetih uz koje će se plesati do ranih jutarnjih sati. Impresivno otvorenje festivala, nadamo se da će ipak biti više vrabaca od komaraca. Vidimo se u četvrtak, 1.8.

 

7. DJ VRH

Omiljeni domaći hip hop DJ koji, nakon što u subotu, 3.8., odhendla Vojka na Piknik Stageu, seli na #DobroJutro stage na kojem će publici osigurati što je romantičniji mogući prizor izlaska sunca. Ne propustite.

 

8. Ferragosto Orkestar

Što je ovo zapravo? Neko iznenađenje koje nam priređuju organizatori? Saznat na dvanaestom Ferragosto JAM-u, kada će ova ekipa uveseljavati posjetitelje kružeći po festivalskoj lokaciji! Na jezeru i u kampu, odjekivat će zvukovi Ferragosto Orkestra!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni