Specijal

Maja otkriva: Gazorpazorp

Maja otkriva: Gazorpazorp

Gazorpazorp je dom muških i ženskih Gazorpiana, stvorenja iz popularne animirane serije Rick and Morty. Gazorpijani su velike humanoidne figure sa šest ruku - dva para na ramenima te parom na glavi. Za sve nas pripadnike rijetke vrste koji nisu još uvijek detaljno pogledali ovu seriju.

Ono što bi nas sve trebalo zanimati jest Gazorpazorp - beogradski indie rock bend koji je predivan primjerak kvalitetne i sirove regionalne noise rock glazbe.

Predstavnici novog vala nabrijanih srpskih bendova - stoji u službenom opisu grupe. Odličan je im je ovaj opaki val distorzije koji se snažno učvrstio u samu srž njihova stvaralaštva. I premda njihov opus, za razliku od njihovog talenta, još uvijek nije velik, toliko su glasni i jasni da će vas uvjeriti u snagu svoje glazbe već pri prvom slušanju.

 

 

U travnju 2018. objavili su debitantsko EP izdanje "EP #1" koji sadrži ukupno pet pjesama i traje petnaestak minuta. Ta prljava zvučna raskoš u kombinaciji s hrapavim recitativnim vokalom, većinom lišenim neke značajnije melodije daju im odlike naprednog punka 21. stoljeća. I nije to post-punk, taj žanr je preblagi za njih. Oni su surovi i nezaustavljivi, predivna doza adrenalina koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. 

No, s godinama su odlučili pročistiti svoj zvuk, preispitati svoj karakter, pomaknuti svoje granice te stvorili “El Matador”, najavni singl novog studijskog albuma koji bi se od jeseni trebao naći na tržištu. Nešto blaže te na očigled sofisticiranije, no samo na trenutke - ovo je sada njihov trenutak predstavljanja široj publici, početak novog poglavlja uz još uvijek visoku prepoznatljivost.

 

 

Produkcijski na višoj razini, pjesma donosi svojevrstan kontrolirani kaos u kojem su ponekad atonalne (izuzetno bučne) instrumentalne dionice odlično ukomponirane u cjelinu te uz, ovaj put puno, puno melodičniji vokal, stvorene da razvale sve pred sobom.

Zagrebačkoj su se publici predstavili krajem studenog prošle godine, kada su odrađivali turneju s Repetitorom. S velikim nestrpljenjem iščekujemo neki novi susret s bukom ovih fantastičnih beogradskih rokera. Daj mi te buke.