Specijal

Maja otkriva: delapse

Maja otkriva: delapse

Jeste li čuli najnoviju stvarčinu "Starry Eyes"? Djelo je to koje naprosto ostavlja bez daha. Iza njega se krije relativno misteriozan producent delapse koji je ugostio sve popularniju Mary May i napravio uistinu impresivan pomak na domaćoj glazbenoj sceni.

Da zvuči “svjetski” malo je reći, zvuči izuzetno detaljistički, perfekcionistički, ciljano i proračunato, no opet prirodno i prepoznatljivo. 

Dovoljno jednostavno i istovremeno poprilično kompleksno, radi se o znatiželjnoj igri elektronskim zvukom, neočekivanim skladateljskim rješenjima koja vrlo lako zaintrigiraju slušatelja.

 

 

Nova pjesma nastavak je priče započete 2017. na debitantskom EP izdanju “Bricked” na kojem je ugostio svoje prijatelje, cimere iz kuće Pabla, Chrisa Iana i Domagoja Šimeka, čime je dobivena jedna vrlo zanimljiva fuzija žanrova, sudar različitih umjetničkih persona koje odlično funkcioniraju zajedno, i u nešto drugačijem okruženju od onog na koji je šira publika navikla. 

 

 

A navikla je na žestinu i distorziju, jer iza imena delapse krije se Leonard Klaić, najpoznatiji, između ostalog, i kao bubnjar benda She Loves Pablo.  Stoga je kvaliteta uvijek na izuzetnoj razini, dok je i u elektronskom projektu odlučio zadržati organski zvuk živih instrumenata te je tako izgradio impresivni finalni produkt. Sam je odsvirao bubnjeve, gitaru i syntheve koje je potom integrirao sa sintetičkim zvukom. Uz mnogobrojne glazbene utjecaje, dijelom namjerno, dijelom spontano, kreiran je materijal koji zaslužuje veliko poštovanje svakog ljubitelja dobrog, kvalitetnog zvuka. 

“Starry Eyes” najava je debitantskog albuma, na kojemu će zasigurno otkriti mnogo uzbudljivih trenutaka, ponovno spojiti svima poznate i bliske zvukove, udahnuti im potpuno novi zajednički život te ih odvesti na jednu inspirativnu, višu razinu.  I postaviti nove standarde na regionalnoj glazbenoj sceni.