Novost-i

Odabrani finalisti nagrade Milan Mladenović 2022

Odabrani finalisti nagrade Milan Mladenović 2022

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022 preslušao je 219 pjesama prijavljenih na natječaj i odabrao 45 polufinalista, a sada je odabrano i 12 finalista.

Odabrane pjesme su se svojim kvalitetom izdvojile i izborile za put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodijeljena četvrti put ove godine. Nakon glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji.

 1. BRAT – Nataleé
 2. DOMA – Dina Jashari
 3. FATAMORGANA – Porto Morto
 4. HODAJMO NA RUKAMA – Relej
 5. KREĆEM SE – Proto Tip
 6. LJUBIMO SE – Luka Rajić
 7. OPET – Ljubičice
 8. OPROSTITE, OPROSTITE, OPROSTITE – Šiza
 9. PRJATUČKI (KDO BO REŠIL SVET) – Mrfy
 10. RIJEČ – Seine
 11. SAMO TI I JA – Sentineo
 12. ZAVRTI ME – Šajzerbiterlemon

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine s ciljem da potiče glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti karakteristične Milanovoj umjetničkom nasljeđu, a dodijeljuje se za najbolju pjesmu s prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. rujna – na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodijeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A”, drugi laureat bila je grupa Dram 2020. s pjesmom ,,Daj mi sve”, a treća Nagrada Milan Mladenović dodijeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu ,,Tu”.

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biti će nagrađeni kipićem Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 eura, a poseban poklon dobit će i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka – “Firchie Drums” doboš.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni