Novost-i

Novi spot sa Zvučnog zida: Nemeček - Daj Bog

Novi spot sa Zvučnog zida: Nemeček - Daj Bog

Objavljen je novi spot s hvaljene kompilacije “Zvučni zid”.

Nemeček, tročlani sastav koji je noise estetiku protkao u tradicijsku glazbu, u zagrebačkoj Močvari snimio je za kompilaciju pjesmu „Daj Bog“, originalno objavljenu na njihovu albumu „Prokletije“.

Snimanje je prošlo u opuštenoj atmosferi. Vedran Peternel se izborio da sve bude na profesionalnom nivou. Zbog toga ima naš maksimalni respect. Htjeli bi se još zahvaliti bratu Bojanu Koštiću na kameri, Filipu Packu legendi svjetla te Marku Podrugu i njegovoj ekipi iz Šibenika na profesionalnom novinarstvu.“, poručuje band, ističući kako je Močvara klub u kojem su u raznim postavama odsvirali neke od najboljih koncerata:

„Izabrali smo Daj Bog jer najbolje sažima sve ono što bend trenutno predstavlja, a i to je prva stvar koju smo Leo, Borna i ja odsvirali skupa pa je malo i do emocija.“

Dvostruka ploča „Zvučni zid“, novo je Menartovo izdanje koje predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene! Proces je bio zanimljiv i zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova.  Idejni začetnik projekta je Vedran Peternel.

Na dvostrukom albumu ZVUČNI ZID, alternativnu scenu predstavljaju:
Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda.

Tijekom ljeta i jeseni 2022. snimalo se u Rojcu i Kotaču (Pula), Azimutu (Šibenik), Funku (Koprivnica) te u Močvari, Vintage Industrial Baru, Dva osam, Pločniku, KSET-u i Gavelli (Zagreb). 

Album je dostupan na dvostrukoj ploči i na digitalnim servisima.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni