Novost-i

Neil Young albumom ''Noise and Flowers'' odaje počast preminulom prijatelju, menadžeru i ljubitelju glazbe

Neil Young albumom ''Noise and Flowers'' odaje počast preminulom prijatelju, menadžeru i ljubitelju glazbe

Neil Young i Reprise Records predstavljaju novo izdanje Neila Younga + Promise of the Real, live album ''Noise and Flowers'' koji je snimljen tijekom europske turneje 2019.

Dvostruki LP koji od danas možete pronaći u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i na www.dancingbear.hr uključuje nezaboravene pjesme poput “Helpless”, “Everybody Knows This Is Nowhere”, “From Hank To Hendrix”, “Rockin’ In The Free World”, plus “Throw Your Hatred Down” (Mirrorball) i bombastičnu verziju “I’ve Been Waiting For You” (s Youngovog debitantskog albuma).

''Noise & Flowers'' dokumentira turneju od 9 datuma koja je započela samo dva tjedna nakon što je Youngov životni prijatelj i menadžer  tijekom više od 50 godina, Elliot Roberts, preminuo u dobi od 76 godina. Nastupajući uz fotografiju Robertsa zalijepljenu na kofer gitare, Young je pristupio svakom nastupu kao komemoraciji u čast svom pokojnom prijatelju. To je putovanje koje legendarni glazbenik opisuje kao "čudesno"."Sviranje u njegovo sjećanje [učinilo je to] jednom od najposebnijih turneja ikad", kaže Young u bilješkama uz album. “Krenuli smo na put i ponijeli njegov veliki duh sa sobom i utkali u svaku pjesmu. Ova glazba ne pripada nikome. U zraku je. Svaka nota je odsvirana za velikog prijatelja glazbe, Elliota.” Odajući počast menadžeru koji je vodio Youngovu karijeru više od pola stoljeća, ''Noise & Flowers'' istražuje sve aspekte njegove impresivne diskografije.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni