Novost-i

Na Impulse Festival dolazi Nina Romić, a svoj dan ima i slem poezija

photo: Nina Romić, credit: Marina Uzelac

Na Impulse Festival dolazi Nina Romić, a svoj dan ima i slem poezija

Impulse Festival s ponosom će ove godine biti domaćin zagrebačkoj kantautorici Nini Romić koja će svoj aktualni album “Jezero” predstaviti u predivnom ambijentu palube botela Marina.

Objavljen prošle godine, Ninin album “Jezero” osobna je priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu joj je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet i surađuje već nekoliko godina.

Nina Romić glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a već drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije. Uskoro je njeno ime bilo na većini hrvatskih top-lista 2012. godine. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo”  (2014.) koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i album “Sloboda” iz 2018. godine.

Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10€ moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka i u sustavu Entrio, a na dan koncerta cijena se penje na 12 €.

Broj ulaznica ograničen je na 100 komada, a studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu i po pretprodajnoj cijeni i na dan koncerta (na ulazu) ukoliko koncert nije rasprodan.

 

SLEM ANTOLOGIJA

Kao i prije, cilj nam je ostao ostvariti nove suradnje s riječkim prostorima. Ove godine to je novootvorena Gradska knjižnica Rijeka u Art-kvartu koja će biti idealno mjesto susreta i adekvatni domaćin za književnu večer slem poezije.

“Antologija hrvatske i srpske slem poezije” knjiga je koju će predstavljati njezin urednik Luka Antić zajedno sa suurednicima i pjesnicima Mariom Kovačem, Hrvojem Mimicom, Zrinkom Mikolić, Petrom Zelenikom i Dejanom Inđićem. Voditelj promocije bit će kulturolog Saša Marcan.

Ovaj jedinstveni kulturni poduhvat, prvi u Hrvatskoj, na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dvaju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju uz kritičarsko-teoretičarske tekstove koji daju presjek buntovne svjetske i regionalne slem scene.

Specifičnost slem poezije je što je ona prvenstveno pisana za javno izvođenje (za pozornicu, ulicu ili šank), za razliku od tradicionalne lirske poezije koju vežemo uz intimu doma. Slemeri i slemerice bez dlake na jeziku izvest će svoju poeziju, a nekima od njih biti će to i premijerni javni nastup.

Nakon promocije slijedi nastavak večeri, preciznije „Open Mic – Slem live!“ koji će se održati u uvijek ugodnom ambijentu Book caffea Dnevni boravak.

Pozivnica za svih na slem druženje!

Podsjećamo, 11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja ponovno ulazeći u nove prostore, ostvarujući nove suradnje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa. Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni