Novost-i

M.O.R.T. stiže u Vintage Industrial Bar

M.O.R.T. stiže u Vintage Industrial Bar

24. studenog beskompromisna sinjska mašina stiže u VIB.

Imam sve" je najavni singl i videospot novog albuma benda M.O.R.T. pod nazivom "Samo hrabro i bezveze!" to je novo izdanje M.O.R.T.-a nakon 3 godine, album se rodio u vremenu lockdowna i kao takav je vanvremenski i neuništiv jer je stekao imunitet na sve gluposti. Ovaj album zaista ima sve.

Novi singl poslušajte sada, a na album pričekajte do otapanja snjegova, služiti će vam kao alat za preživljavanje sljedeće 3 godine.

"Samo hrabro i bezveze ljudi, imate sve" poručuju Mortovci.

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues band iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine. Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ˝Vrhunsko dno˝, koji je objavljen u ljeto 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji , Austriji, Bugarskoj i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima na od kojih se ističe pobjeda na Jelen Demofestu u Banjoj Luci, pobjeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mjesto na WHF-u 2013. godine. U srpnju 2014. godine izlazi album ˝Odjel za žešće˝ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na svim glazbenim portalima. 

Početkom 2015. godine bend je nominiran za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Treći službeni album „Tužna kocka“ izašao je prvog aprila 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka“ je također nominirana za nagradu PORIN u kategoriji Rock album godine.

M.O.R.T. iza sebe ima preko 400 koncerata u 5 godina, 20 video spotova, preko 8 milijona pregleda po YouTube-u, četiri vrhunska albuma, više od 50 000 televizijskih prikazivanja…

Bend je nakon albuma “Standing running man” opet ušao u studio i uskoro izbacuju i peti studijski album "Samo hrabro i bezveze!".

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni