Novost-i

Matija Cvek predstavlja jazz album

Matija Cvek predstavlja jazz album "Izbirljivo i namjerno"

Karijera Matije Cveka i dalje ide uzlaznom putanjom i sada je već jasno da je on definitivno jedan od najpopularnijih domaćih pop izvođača.

S albumom „Izbirljivo i slučajno“ za koji je ove godine osvojio i Porin u kategoriji „Najbolji pop album“, Matija je proputovao cijelu Hrvatsku, a sve više je tražen i u regiji.
 
Skroman i samozatajan, Matija će večeras, 2.12. svoju vrlo uspješnu turneju "Izbirljivo i slučajno" zaključiti pred rasprodanom dvoranom u Domu sportova.
 
To će biti kruna njegovog dosadašnjeg rada i razlog da nastavi tako i dalje.
 
Osim koncerta koji brojna publika željno iščekuje, Matija je svima priremio još jedno iznenađenje.


 
U suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovar snimio je jazz album kojeg danas predstavlja.
 
Kompozitor, aranžer i dirigent Bruno Bišćan, uhvatio se albuma "Izbirljivo i slučajno" i uz nove aranžmane pretvorio ga u malo jazz djelo koje je nazvano "Izbirljivo i namjerno".
 
„Dimenzija kroz koju je Bruno Bišćan sa svojim Big Bandom Bjelovar proveo moj prvi album plijeni pažnju, zahtjeva koncentraciju i zrači kreativnošću, ali i ugodom. Zahvalan sam Bruni na ovom iskustvu te svim njegovim suradnicima, s guštom slušam ovaj album.“ – rekao je Matija Cvek prilikom predstavljanja albuma
 
Kako je došlo do ove suradnje, ispričao je Bruno Bišćan:
 
„Suradnja s Matijom Cvekom premijerno je predstavljena u Bjelovaru 2021. godine i bila je prva takva suradnja s talentiranim autorom i solistom te novim aranžmanima pisanim baš za Big Band Bjelovar. Matija je prepoznao naš trud i umjetničku vrijednost projekta te je predložio snimanje albuma. Naravno, jedan od glavnih motivirajućih faktora bila je oduševljenost publike projektom te se nadamo dugom nizu uspješnih suradnji.“
 
Big Band Bjelovar osnovan je 1979. godine, a od 2018. godine djeluje pod vodstvom mladog kompozitora, aranžera, dirigenta i saksofonista Bruna Bišćana.
Krenuli su malim koracima promicanjem jazz glazbe u svojoj okolini, organiziranjem koncerata, festivala “Big Weekend” i radionica u Bjelovaru, a njihova pozitivna energija se brzo proširila i razvila u nešto puno veće, moćnije i kreativnije. Svojim djelovanjem žele upoznati novu publiku sa svijetom jazz glazbe.
 
Ono što Big Band Bjelovar čini posebnim su glazbenici koji u njemu sviraju. Uz bjelovarske glazbenike, važan dio benda su istaknuti glazbenici s hrvatske i svjetske jazz scene.
 
Cijeli album Matija Cvek & Big Band Bjelovar slušajte na svim digitalnim servisima:
https://bfan.link/izbirljivo-i-namjerno

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni