Novost-i

Igralom priprema nezaboravno glazbeno iskustvo u zagrebačkoj Močvari

Igralom priprema nezaboravno glazbeno iskustvo u zagrebačkoj Močvari

– U Močvari se u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine sprema nezaboravno glazbeno iskustvo! Na pozornicu se penje Igralom - trio koji spaja rokenrol s tradicionalnom glazbom svijeta, afrički elektronički blues s balkanskim zvukovima i ono naizgled nespojivo, a rezultat je hipnotizirano slušanje i plesanje tijekom čitavog koncerta.

Igralom čine Mladen Marjanović na gitari, Ivan Cvetković na bubnju i perkusijama te Dimitrije Simović na vokalu i bas gitari. Bend je osnovan 2015. godine u Nišu, a u svojoj diskografiji broji tri albuma: ''Pogrešna poznanstva'' (2016.), ''Sunovrat'' (2018.) i ''Premalim stvarima''(2023.). Već je ''Sunovrat'', album u čijoj je produkciji sudjelovao i veliki Chris Eckman (član benda The Walkabouts i suvlasnik kultne izdavačke kuće Glitterhouse), kritika proglasila jednim od najboljih albuma 2018. godine, a nakon petogodišnje pauze hvalospjeve je pokupilo i najnovije izdanje benda ''Premalim stvarima'' objavljeno koncem prošle godine. 

Moćni je trio svojim trećim albumom još jednom potvrdio da je Igralom jedinstvena pojava na regionalnoj sceni. Njihov je spoj world musica, saharskog dirt bluesa s istočnjačkim melosom u ruhu americane uz stihove na razmeđu magije i svakodnevice prezentiran kroz sedam numera snimljenih u niškom studiju My Room Acoustic. Za miks je albuma zaslužan Mladen Marjanović, a Srđan Milovanović napravio je master. Svoj su doprinos albumu dali i gosti Vedran Peternel, Sara Renar (''Premalim stvarima'', ''Sunce'') i Tea Režek (''Kafanče'').  ''Premalim stvarima'' objavljen je za diskografsku kuću Menart. 

Rado, ali rijetko viđen zagrebački gost svoje je posljednje ukazanje imao početkom rujna 2023. godine u KSET-u, a Dimitrije, Ivan i Mladen ovog proljeća povodom promocije svog dugoiščekivanog trećeg albuma u Zagreb donose dašak afričke pustinje, svakodnevice istočnoeuropskih prijestolnica i glazbene magije koja će na Močvaru spustiti vrtlog derviškog transa. 
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura pronađite online na platformi CoreEvent. Fizičke ulaznice bit će dostupne u Dirty Old Shopu od 5. travnja. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura. 
Koncert organizira samo nabrijano opušteno u suradnji s Vrelom zvuka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni