Novost-i

IDEM izbacio „Barem 500“, šesti singl s albuma „POYY“

photo: IDEM, credit: Filip Kovačević

IDEM izbacio „Barem 500“, šesti singl s albuma „POYY“

Šesti i posljednji singl skinut s IDEM-ovog hvaljenog i nagrađivanog albuma „POYY“ je pjesma „Barem 500“, koja je dobila i svoj videospot.

Ekipa IDEM TV-a izašla je na ulice grada Zagreba ususret izborima kako bi postavili važna pitanja: di su pive, di je vutra i zašto je ovdje živjeti tako teško. Rezultati su očajni“ – stoji u opisu novog videa snimljenog proteklih tjedana. Režiju i montažu, kao i za sve spotove s „POYY“-a potpisuje Pavle Kocanjer, kostime Ira Rumora, miks i master Dominik Kisić, dok je autor teksta i glazbe sam IDEM.

„Barem 500“ šesti je single s albuma „POYY“ objavljenog 28. svibnja 2023. u suradnji diskografskih kuća JeboTon, Mudri Brk i Nasty Cut Records. „Bedroom indie diy post pop punk smeće“ kako mu tepaju jedno je od najboljih ne samo domaćih nego i regionalnih izdanja prošle godine, a IDEM-u je donio tri Rock&OFF nagrade (Album godine, izvođač godine i Veliki prasak) te Porinovo priznanje kao najbolji Novi izvođač godine. Posljednji u nizu pohvala na račun IDEM-a stigla je prošlog tjedna kad je objavljeno da je uvršten u „100 ARTISTS TO WATCH“ glazbene nagrade IMPALA.
Uz singl „Barem 500“ IDEM će 19. travnja nastupiti na 71. Zagrebačkom festivalu s pjesmom „TI X JA“.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni