Nag-radne

Osvoji upad na Artan Lili u Tvornici - podjeljeno

Osvoji upad na Artan Lili u Tvornici - podjeljeno

Beogradski noise-pop band Artan Lili dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u petak, 22. travnja, u sklopu promocije debitantskog uratka, a na Sound Reportu dijelimo 2x2 upada na koncert.

Da biste mogli osvojiti upad, potrebno je "lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko do sada niste i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Artan Tvornica NI" uz vaše puno ime i prezime te javno podijeliti ovaj članak na vašem Facebook zidu. Nagradna traje do srijede, 20. travnja, u 18 sati, nakon čega ćemo nasumce izvući pobjednike koji će osvojiti dva upada i javiti im.
Sretno!

Upade su osvojili Lara Mitraković i Leon Tetec

Artan Lili čini sada ustaljena postava: Romana Kasumović – glas, Dragan Knežević – gitara, Marko Ajković – bubanj i Bojan Slačala – bas i glas. Bend postoji od 2013. godine, a već je prvim singlom "Džoni" grupa stavljena pod povećalo.

U travnju 2014. kreću s objavljivanjem svog prvog albuma s 12 pjesma koje tijekom određenog vremenskog perioda objavljuju kao prvi istoimeni album u formi singlova i to preko Bandcamp platforme. Ovakvu sukcesivnu metodu objavljivanja, singl po singl, u suvremenom izdavaštvu smatraju svojom inovacijom i time osuvremenjuju zastarjeli oblik izdavanja albuma. U međuvremenu, snimaju preostala četiri singla s producentom Petrom Rudićem, singlom i spotom "Ako stanemo tu", Artan Lili osvajaju publiku u regiji, a završetak albuma označio je posljednji singl "Moja stvar", objavljen u listopadu 2015. godine. 

Svojim singlovima osvajaju prva mjesta svih bitnijih radijskih i TV top lista u zemlji i regiji. Najzanimljiviji je plasman singla "Ako stanemo tu" koji je kao odmah kao novitet zasjeo na prvo mjesto liste Diskomera Studija B, što je do tada prije njih pošlo za rukom samo Bijelom Dugmetu, Ekatarini Velikoj i grupi Kal.

Prvo zagrebačko ukazanje benda Artan Lili bilo je u klubu Klub, kada su krajem 2014. godine došli na krilima samo pola službeno objavljenih singlova s prvog albuma. Bio je to odličan nastup pred punim klubom, kojeg su pratile sjajne kritike i svojevrsno otkriće benda našoj publici, nakon čega su uslijedili pozivi za svirke i hvalospjevi novom bendu.

Prepoznatljiv i zarazni noise pop zvuk benda, odličan vizualni identitet i tekstovi koji su angažirani, nježni i razumljivi te nikako površni, čine Artan Lili. Vani je vinilno izdanje debitantskog albuma, a u sklopu promocije Artan Lili dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture.

Objavljen je i prvi singl i spot s drugog nadolazećeg albuma, pjesma "Ono što te neće", u audio produkciji Gorana Crevara i režiji Staše Tomića.

Ulaznice: Ulaznice u pretprodaji iznose 35 kn, a na dan koncerta  50 kn.
Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni