Nag-radne

Osvoji upad: Motus, No More Idols i No Limits u Vintage Industrial Baru

Osvoji upad: Motus, No More Idols i No Limits u Vintage Industrial Baru

U suradnji s organizatorima dijelimo 2x1 upad za koncert grupa Motus, No More Idols i No Limits koji će se održati u sklopu programa Schmeck daddy u Vintage Industrial Baru u petak, 16.listopada.

Pobjednici: Vanja Žunić, Teuta Paštrović

Osvoji upad: Da bi ste sudjelovali u nagradnoj igri morate odvojiti dvije minute svog vremena i napraviti sljedeće:  "Lajkati" Sound Report na Facebooku, ukoliko već niste, i ondje nam u inbox poslati poruku sadržaja: "Motus nagradna", uz svoje puno ime i prezime, te podjeliti ovaj članak na svome facebook zidu - jednostavno. 
Nagradna traje do srijede, 14.10., do 12 sati, nakon čega ćemo nasumce odabrati dvoje pobjednika te ih obavijestiti naknadno.

Motus (pročitaj intervju s Hogarom iz Motusa) se nakon jedanaest godina od zadnjeg albuma vraća s novim koji je po mnogima "jako dobar, te tehnički najbolje snimljen album do sad". Publici su već poznate pjesme "Duge Noći" za koju je snimljen spot, te "Gle", a sada je tu još osam nabrijanih i muzički te tekstualno beskompromisnih komada u njihovom stilu. Uz nove pjesme bend će svirati i svima poznate stare stvari te neke koje nisu izvodili već godinama. 3. siječnja 1988. snimljen je prvi demo (Motus Vita Est, Konfuzija, Demokracija, Degradacija i Sahara-utopija) i od tada avantura počinje. Pjesmom "Živjela sloboda stvaranja!" odriču se strogo stilskog etiketiranja kroz slobodu svega što koristi atmosferi određene pjesme. Simbol toga je i logo Motusa, čovjek koji razbija okvire u svim mogućim smjerovima. Iako početkom '88. nije bilo HC punk scene u Zagrebu, koncerti su bili dobro posjećeni a samim tim je potaknut nastanak još srodnih bendova - Euforija, Loše Ponašanje i dr.  Nakon što su snimljena 3 demo-a izlazi kaseta "Everything Is Disco But Hardcore", a iduće godine nakon izlaska na raznim kompilacijama snima se LP" Cogito Aude" za bečki Sacro Egoismo. Slijede učestale svirke po inozemstvu, pretežno Austriji (prvi vanjski koncert je bio 29.05.'89. sa Soul Sideom u bečkoj Areni), a prvi spot je snimljen 1992. za pjesmu Hala.
Novi album "Nasred Puta" Motus objavljuje na svojoj etiketi Fast & Strong 1995. godine.Nakon toga Motus svira koncerte i ulazi u studio. Album "Razlike" nastao je samo u 2 tjedna, kako dečki kažu "najbrže i najugodnije budući da smo cijele dane provodili zajedno živeći pravi punk". Zagrebačka promocija održana je u tada novootvorenom klubu Močvara, a vanjska u bečkom klubu Chelsea saprijateljima iz Z.L.F. Za pjesmu "Dobro Jutro" snimljen je animirani spot. Album "Psi" je izašao za Zvuk Močvare.
Postavu čine: Hogar-vokal, Kizombie- gitara, Krumpa-gitara, Vanja-bas i Škrga-bubanjevi.

No More Idols je punk bend nastao 2004. godine. Do sad odsvirali preko 200 koncerata po Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj i Sloveniji, dijelili su stage s  bendovima GBH, U.K. Subs, Adicts, Misfits, Vibrators, itd. Prošlog ljeta su izdali novi album "Fiasko" koji je izašao u Kanadi, a ovo će im bit zadnji zagrebački nastup u dogledno vrijeme jer se momci opet spremaju za inozemnu turneju!

No Limits je slovenski HC punk bend s utjecajima crossovera, funka i thrash metala. Osnovani su već davne 1990. godine, a sastav čine Enco, Matjaž, Boštjan i Dexter. 
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni