Koncerti

Veliki uspjeh Stoned Jesusa u Vintageu!

Veliki uspjeh Stoned Jesusa u Vintageu!

Ako je ikad postojala, jučerašnjim mega uspješnim nastupom u Vintage Industrialu otklonjena je i najmanja sumnja u veliku ljubav između Stoned Jesusa i zagrebačke publike.

foto: Stoned Jesus, credit: Zoe Šarlija

Stoned Jesus, dragi nam Ukrajinci, vratili su se u Zagreb u sklopu zagrijavanja za skorašnji Tabor Film Festival. I neka su, jer su obožavateljima u krcatom Vintageu priuštili žestoku i kvalitetnu svirku za pamćenje. Ova uzbudljiva koncertna večer započela je svirkom švedskog metal benda Atlas, kojem je to ujedno bio i prvi nastup u Hrvatskoj. Dobro raspoloženi Šveđani pridobili su publiku, već u finom broju okupljenu ispred pozornice, i pripremili ju za svirku protagonista večeri.

foto: Stoned Jesus, credit: Zoe Šarlija

Stoned Jesus otvorili su svirku uz dobro znanu “Rituals of the Sun”, a osim pjesama s njihova prva tri albuma, predstavili su i dvije s nadolazećeg, čiji izlazak je najavljen za rujan ove godine. Ako je suditi prema publici na jučerašnjoj svirci, novi materijal bit će odlično prihvaćen. Očekivano, najveća euforija nastala je tijekom bisa čim su se začuli prvi tonovi, sad već kultne, “I’m the Mountain”, koji su se pak neočekivano pretvorili u “Careless Whisper” Georgea Michaela. Nakon te male digresije, bend se vratio “poslu” i publiku bacio u totalnu ekstazu te ovom eksplozivnom stoner meditacijom u velikom stilu završio koncert. Neposredna i opuštena interakcija benda s publikom tijekom čitavog koncerta dodatno je doprinijela stvaranju sjajne atmosfere koja se zadržala do samog kraja. S velikom sigurnošću možemo zaključiti da će se Stoned Jesus ponovno vratiti u Zagreb, a mi ćemo ih s jednakim entuzijazmom ugostiti i peti put, ma ako treba i pedeset i peti!

 

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja