Koncerti

Gogol Bordello -  cigansko-pankerski simfonijski orkestar

Gogol Bordello - cigansko-pankerski simfonijski orkestar

Gužva na bini, gužva ispred bine. Uz epitete apsolutnih luđaka. I jednih i drugih. U pozitivnom smislu, naravno.

Na pretrpanu Tvornicu nekako smo već navikli. I na kaos kada Gogol Bordello zaposjedne binu. Najbolji mogući odabir za fantastičan tulum petkom navečer. 

Lucky Chopsfoto: Lucky Chops, credit: Ivan Peček

Na turneji s njima su Lucky Chops - ekipa koja je prije samo nekoliko mjeseci napunila Boogaloo. Tu se proširio dobar glas o njima, a svijet je za njih saznao putem društvenih mreža, kada je nastup u podzemnoj željeznici postao viralni hit. U bendu vlada dobra vibra, mladi su i nadobudni, svježi i željni dobre svirke. Zabavljaju se i istovremeno odrađuju kvalitetan posao, ne štede instrumente. Ispituju njihove mogućnosti i u glazbenom i u fizičkom smislu. Akrobacije im nisu strane, dio su zanimljivog performansa koji ritmički u stopu prati i nabrijava akrobat na bubnjevima. Dobro iskorištenih četrdeset i pet minuta, rasplesali publiku koje je bilo sve više i više. To je ekipa mladih buntovnika, puštenih s lanca da poharaju svijet pozitivom.

Gogol Bordellofoto: Gogol Bordello, credit: Ivan Peček

Kada se u dvorani nije moglo mrdnuti, na binu je izašao Gogol Bordello. Tu su već domaći, znaju što mogu očekivati od publike, a publika zna što može očekivati od njih. Iskoristili su priliku da predstave novi album "Seekers And Finders", a usput da naprave standardan show. Standardan po njihovim mjerilima - da cijeli klub skače, luduje. Da užare atmosferu i u neugodno hladnoj jesenskoj noći, beskompromisno dajući sve od sebe. Gdje čeljad nije bijesna, ni kuća nije tijesna. Tako ni na pozornici Tvornice gdje se ovom povećem kolektivu pridružila i ekipa iz Lucky Chops.

Gogol Bordellofoto: Gogol Bordello, credit: Ivan Peček

Svi su instrumenti tako bili zastupljeni - bio je to cigansko-pankerski simfonijski orkestar bez konkurencije. Glazbeno iskustvo i neizmjerna strast i ljubav prema vlastitom radu dali su vrhunske rezultate. Fizička i emotivna povezanost s publikom koja je dobro upoznata s njihovim opusom dosegla je vrhunac - katarzično iskustvo proširilo se publikom koja je neumorno ludovala uz njihove zarazne ritmove. 

Luđaci koje ćemo svaki put dočekati s velikim entuzijazmom i osmijehom na licu. U prepunim dvoranama. 

Galeriju fotografija s koncerta pronađite OVDJE.