Koncerti

Flogging Molly u Tvornici i ponedjeljak za pamćenje!

Flogging Molly u Tvornici i ponedjeljak za pamćenje!

Tuđi, a naši. Ljubav između Flogging Molly i hrvatske publike kroz godine je postala neupitna i potvrđuje se iz nastupa u nastup. Do te mjere da ih se komotno može zvati domaćim bendom. Rijetko koji bend svaki put kad posjeti Hrvatsku dobije takav odaziv i takvu reakciju publike, kakvu već godinama dobiju ovi veseli Irci. I oni to znaju i cijene, kao što su sinoć, u ugodno ispunjenom Velikom pogonu Tvornice nekoliko puta napomenuli.

Lagano smo se zagrijali s „(No More) Paddy's Lament“ i nakon nje „The Hand of John L. Sullivan“, nakon čega je Tvornicu preuzeo kaos karakterističan za sve koncerte ovih irskih dječaka - krenula je „Drunken Lullabies“. Čaše su poletjele, a s njima i parter na kojem je luda atmosfera trajala do samog kraja koncerta.

Foto: Flogging Molly, credit: Ivan Peček

Publika je od kraja do početka popratila „The Likes of You“, razbacala se na „Requiem for a Dying Soul“, no posebno je lijepa bila izvedba „Float“, za vrijeme koje je Dave King publici predstavio i svoju suprugu, također multitalentiranu članicu benda, koja je porijeklom s naših prostora. Zvuci violine ispunili su Tvornicu, a publika je iskoristila priliku da malo predahne prije sveopćeg kaosa pred kraj regularnog dijela koncerta.

Foto: Flogging Molly, credit: Ivan Peček

Još malo pohvala na račun publike i bilo je vrijeme za neizostavnu „Black Friday Rule“. Disalo se na škrge, no nikome to nije bio problem, jer ovakvi su koncerti s ovakvom publikom i atmosferom uistinu rijetki. „Black Friday Rule“ popratila je poduža solaža gitarista Dennisa Caseyja koja je sjela kao šlag na tortu vrhunskoj punk/keltskoj veselici.

Foto: Flogging Molly, credit: Ivan Peček

Jedna za drugom nizale su se uspješnice poput „Rebels of the Sacred Heart“ i „Devil's Dance Floor“, a regularni dio koncerta zaključen je sa „Seven Deadly Sins“.

Iako se zna koje su pjesme omiljene kod publike, one s posljednjeg albuma „Life is Good“, koji je objavljen prije dvije godine, su također prilično dobro držale publiku na nogama. S navedenog albuma posebno je zanimljiva bila izvedba pjesme „Crushed“ u kojoj su se nekako pronašli dijelovi diskografije Queena i Arethe Franklin. Iako na prvu možda ne zvuči kao logična kombinacija, naši najdraži Irci sinoć su opet potvrdili da im inspiracije ne nedostaje i da sa svojim šarmom, a i glazbenim talentom nema što ne mogu iskombinirati. A i nema sumnje da će i „Crushed“ naći svoje mjesto među neizostavnim hitovima Flogging Molly.

Foto: Flogging Molly, credit: Ivan Peček

Nakon kraće pauze i glasnog skandiranja, na bis su se vratili s još jednim neizostavnim hitom „If I Ever Leave This World Alive“, jednom od onih klasika koji znate čak i ako nikad niste čuli za Flogging Molly. Za sam kraj sačuvana je „Salty Dog“, a nakon nje su se članovi najdražeg, a i najsimpatičnijeg irskog benda oprostili od publike uz zvuk „Always Look on the Bright Side of Life“ – savršenog poticaja za preživljavanje novog radnog tjedna.

Kao i svaki put kad Flogging Molly posjeti Hrvatsku, jedna stvar je i dalje sigurna – Dave King je apsolutni kralj svih frontmena, a Flogging Molly su uvijek rado viđeni gosti. Veselimo se sljedećem koncertu!

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE

Marija Kancir
Marija Kancir

Music washes away from the soul the dust of everyday life.