Koncerti

Bojana Vunturišević je spremna za Veliki pogon!

Bojana Vunturišević je spremna za Veliki pogon!

Dan nakon konzumiranja romantike i valentinovskog ozračja u gradu, u posjet Zagrebu došla je najdraža beogradska samostalna umjetnica i napunila mali pogon Tvornice. Ona je Vunturišević, Bojana Vunturišević.

Žena čije stilske igre u izričaju vole i njezini kolege koji naginju na folk, u petak nam je priuštila nešto više od sat vremena zdušnog pjevanja i plesanja. Rijetko kad publika zna sve stihove i sve pjesme, u ovom slučaju, Bojani ide u prilog što ima jedan album pa smo ga svi izlizali kroz nešto manje od 2 godine. U set svojih pjesama ubacila je i pretpostavljam novu pjesmu koja je zvučala podosta drugačije od stvari s prvog albuma, puno više podsjeća na dance stil kojim koketiraju Robyn i svojevremeno Madonna. Nešto je izdaleka najavila novi album, a do tad se nastavljamo poistovjećivati sa stihovima s albuma "Daljine".

Na bini je imala gitarističku i elektro synth pratnju, a na nekoliko pjesama i pratnju saksofona koji se fantastično uklopio u atmosferu i sanjive pjesme.

"Daljine" su pograbile najveći aplauz i vriske, iako ih ni do tad nije manjkalo. "Daljine" su ipak najglasnije pjevane od strane publike, a njima su dobro konkurirale i "Kese etikete". Bojana je osnovni set završila s "E70", ističući kako voli našu uzajamnu povezanost, a vjerujem da će ta ljubav samo jačati. Na bisu nam je podarila 2 obrade, od Vlade Divjana "Odnesi me" u akustičnoj varijanti i od Vještica "Zlato", zatim ponovila "Kese etikete", "E70" i "Daljine".

Dok je bila potpuna čast uživati u intimnom izdanju malog pogona, radujem se novom materijalu koji nam Bojana priprema, pa s većim setom pjesama možemo prijeći u veliki pogon.

Do tad grabimo "vazduh" do njezine jadranske turneje pa ćemo skupa uživati u "Vetru u kosi" i ostalom aranžmanu.

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.