Koncerti

The Sherlocks u Tvornici osvojili srca publike

photo: The Sherlocks, credit: Ivor Bulat/Perun.hr

The Sherlocks u Tvornici osvojili srca publike

Najavljeni kao indie rock atrakcija iz Južnog Yorkshire-a, The Sherlocks su sinoć prvi put donijeli svoj energični zvuk pred zagrebačku publiku u sklopu europske turneje kojom promoviraju svoj najnoviji album "People Like Me & You".

Prethodni albumi, uključujući i debitantski "Live For The Moment" iz 2017. godine sve su bili veliki uspjesi u Ujedinjenom Kraljevstvu kojima su osvojili lojalnu bazu obožavatelja, a mene je zanimalo koliko daleko je odjeknula njihova domaća slava pa sam se u utorak navečer znatiželjno pridružila stotinjak istomišljenika te nekolicini fanova u Malom pogonu Tvornice kulture. Na pozornici su The Sherlocks bili iznimno simpatični, komunicirajući s publikom na spontan i srdačan način. Pjevač i gitarist Kiaran Crook osvojio je prisutne opuštenim pristupom, pozvavši nas da ostanemo nakon nastupa kako bi se upoznali i družili. Bend se svojim nastupom očigledno želio povezati s publikom na osobnom nivou, što uostalom i nije bilo teško jer su i glazbeno isporučili impresivan set.

Svirali su s energijom i preciznošću, a očito svjesni činjenice da je recept za uspjeh započeti i završiti s praskom, otvorili su sa zaraznom Will you be there, a završili sa Chasing Shadows, sve odličnim hitovima sa prvog albuma. Prvi smo imali priliku čuti i live izvedbu Here & Now s najnovijeg albuma. Iako su The Sherlocks odlično uigrani, prilično šarmantni, a sinergijom gitare i bubnjeva na trenutke brilijantno zablistaju, u njihovoj glazbi ipak mi je na kraju dana nešto nedostajalo. Možda je “problem” bio u tome što me cijelo vrijeme bend podsjećao na nekog drugog, prvenstveno mislim na Arctic Monkeys i The Last Shadow Puppets te glas Alexa Turnera, tako da sam tijekom svirke razmišljala koliko je nevjerojatan utjecaj na more bendova koji su nastali nadahnuti indie post punk rock olujom koju je Alex Turner gotovo samostalno pokrenuo sada već davne 2006.

U konačnici, The Sherlocks su održali odličnu i dinamičnu svirku od svega sat vremena, nakon čega je publika zadovoljna okružila merch štand i uživala u druženju sa bendom, a nemali broj je napustio mjesto događaja obogaćena novim pločama i majicama. Iako su svojom izvedbom zaslužili veću prisutnost publike, Kiaran nas je obavijestio da se već sljedeće godine nadaju vratiti u Hrvatsku, a sada vam iz prve ruke mogu reći da nećete požaliti odlučite li pohoditi njihov koncert jer bend je ostavio snažan dojam svojim nastupom, ostvarujući neposrednu povezanost s onima koji su imali sreću biti dio ove intimne glazbene večeri.