Koncerti

"Čaganje" u Route 66-u uz No More Idols

Ove subote u Routeu 66 organizirano je „Čaganje“. Zvijezde večeri su ovaj put bili No More Idolsi nakon godine dana stanke s koncertima u Zagrebu, a za zagrijavanje su bili zaduženi Home Conflict i Ilegalna Radnja.

Home Conflict je mladi zagrebački bend nastao 2016. godine. Iskustvo s skupili na raznim festivalima (Imagine Croatia, O'rock festival...) i po većini zagrebačkih klubova. Ove večeri su otvarali svirku. Sviraju punk rock, u stilu Blink 182. Ovo je drugi put u kratko vrijeme da sam ih poslušala i dalje sam mišljenja kako imaju potencijala za vrstu glazbe koju sviraju. Odsvirali su kratki set, kraći od sat vremena i zagrijali publiku u Routeu koja se tamo nalazila. Svakako je bila puno bolja atmosfera nego prošli put!

Drugi bend koji je bio zadužen za zagrijavanje je Ilegalna Radnja. Taj novopečeni bend iz Zagreba čine dva mladića i jedna djevojka, a sviraju jednostavno punk. I to dobro i rade, a sviraju svoje autorske stvari. Zanimljivo sve u svemu. Koliko sam uspjela primjetiti, većina publike su bili prijatelji članova benda i glasno su ih podržavali tijekom cijele svirke. Pjevalo se i pogalo, dobacivalo članovima benda, prava veselica. Mislim da ćemo Ilegalnu Radnju sigurno još koji put moći vidjeti na pozornici.

Zadnje su bile, naravno zvijezde večeri, jedni jedini zagrebački No More Idolsi. S više od 350 koncerata u 15 država svakako možemo reći da su neumorni, a pripremaju i novu turneju po Engleskoj. Prije putovanja su odlučili pozdraviti zagrebačku publiku na najbolji mogući način – svirkom. Idolsi su miljenici zagrebačkih punkera, a ova svirka kao da je bila „svirka za prijatelje“ jer se većina ljudi u publici zna, a i većina publike zna barem jednog člana benda, ako ikog onda frontmena Žikka. Počeli su odmah žestoko s pjesmom „Godine“, koju su kao i „Samo Ravno“ odsvirali dvaput, na početku i na kraju koncerta u sklopu bisa. Pogo, pjevanje, deranje, skakanje na pozornicu, oduzimanje mikrofona vokalu... Sve je to bio dio njihove svirke. Na set listi našle su se pjesme „Ego i tolerancija“, „Dalje“, „SS nova“, „Ima ih 100“, „Provjera“ i „Iza jačeg“. Naravno, koncert Idolsa nije potpun bez obrada „Program tvog kompjutera“ i „Kolačići“. Nakon toga je uslijedio već navedeni bis i slušaona DJ Tomija Phantasme.

Kako i sami Idolsi kažu „mi smo radost sva dok vas život bombardira“ nadam se da će nas ponovno razveseliti svirkom po povratku s turneje za koju ne sumnjam da će proći odlično!