Koncerti

Miach prvi put u Puli!

Miach prvi put u Puli!

Na ovogodišnjem adventu u Puli pojavila se mlada zagrebačka autorica i glazbenica Miach. "Misliš li na mene?" stihovi su pjesme "SMS", a publika sigurno još uvijek misli o njezinom koncertu i energiji koju je prenijela.

Miach se prvi put pojavila na hrvatskoj glazbenoj sceni 2021. godine s pjesmom "23 32". Ove godine je izbacila debitantski studijski album pod nazivom "Insomnia" koji sadrži deset pjesama. Na albumu je surađivala s ostalim glazbenicima kao što su Grše, Baks i Peki.
Koncert u Puli je poseban po tome što je prvi put izvodila pjesme s novog albuma, pa je publiku zamolila za pomoć pri pjevanju, a publika nije razočarala. Izvodila je pjesmu "Tume" na kojoj je surađivala sa srpskom glazbenicom Yymenik. Publici se jako sviđala pjesma "Tempo", a čak je i Miach rekla da joj je to najdraža pjesma s novog albuma. Osim novijih pjesama, izvodila je "Budi tu", "Ruke", "Trnci" i "vtp". 

Zanimljivo je da je pjesma "Led" u suradnji s Gršom nominirana za hit prosinca nagrade Cesarica. Koncert ne bi mogao proći bez prošlogodišnjeg hita "NLO" kojeg inače izvodi zajedno s Hiljsonom Mandelom, a na ovom koncertu njegove dijelove je, uz sviranje gitare tijekom cijelom koncerta, pomagao otpjevati Jan Jakovljev. U pozadini se nalazio njezin producent Lockroom za kojeg Miach u jednom trenutku kaže "dajte pljesak za najboljeg producenta na svijetu". Uz miris kuhanog vina i njezine dobre glazbe, stvorena je bajna i nezaboravna atmosfera.

20231226_210724(0)

Miach nakon nastupa komentira: "meni je bilo odlično, stvarno sam oduševljena. Nisam znala kaj da očekujem jer nikad nisam nastupala u Puli, ali sam prezadovoljna. Bila sam nešto malo bolesna jučer pa sam se bojala kako će to sve izgledat, ali presretna sam".

Rekla je kako nikad prije nije bila u Puli "ni turistički, ni nastupala, tako da sam oduševljena izgledom grada i publikom". Komentirala je kako je publika nadmašila njezina očekivanja, te je na kraju zahvalila "hvala puno ljudima iz Pule, bilo je super i volim vas".