Koncerti

Jonathan predstavio novi album na krovu MSU

Jonathan predstavio novi album na krovu MSU

Drugi po redu ljetnim koncertom 2017te na krovu MSU dočekali su nas svjetski jaki, svakog trena toliko i poznatiji, riječki Jonathani. Nakon 2 izdana albuma, postava bine jača je za još jednu uokvirenu naslovnicu novog albuma.

Kako su i sami uzbuđeno najavili, prezentirali su cijeli album "To Love" uz novu prateću vokalisticu i elektro virtuoza iz bivšeg Quassara. Kako je samo bujala atmosfera na vjerojatno najboljem dosad i ujedno najromantičnijem zagrebačkom rock koncertu Jonathana, potvrdio je i sam bend, iznenađen dobrom vibrom koja se širila krovom muzeja.

Koncert je počeo u 22 sata. "Paperman" je bio pravi početak koncerta, nakon njegova uobičajena uvoda, ako govorimo o promjeni i porastu koncentracije publike. U uvodnom dijelu su bile sve dobre i jake i voljene pjesme. Ali "Paperman" u 22 i 30 je bio sve. Od tog momenta, genijalnog ozvučenja, Zokijeva glasa i tupila koje su stvorili instrumenti,sve je stalo. Kako se rjetko desi, imala sam dojam da moment vječno traje. I pasalo nam je. Romantizirali smo moment, pjesmu i sve što je uslijedilo jer je ozvučenje ostalo jednako moćno, a dojam su dodatno popravile rijeđe svirana "XYZ", "Heaven" i "Mama I'm ready".

"Pictures" je ovaj put bila izvor javnosti neispričane priče. Osim što je frontmanu najdraža, pjesma je snimljena u komadu iz njihove trenutne mašte i trenutnog stvaralaštva. Ista takva, kakva je bazno slučajno nastala u tom momentu, nalazi se na studijskoj snimci. Ovo je čisti dokaz kreativnosti i veličine stvaranja.

Oko pola 12 je bilo teško prihvatiti da je zadnji iliti treći bis. Iako simbolika odradi svoje i Jonathani nas opet ostave s ljubavi za kraj izvevši "Love", ne, nije nam dosta i ne, nije nam jasno zašto ih ove godine ne slušamo na Inmusicu.

Gordana Viboh
Gordana Viboh

Powered by great vibes.