Koncerti

Daliborovo granje i Zagušljivi dim u Močvari - psihodelija servirana na međimurski način

Daliborovo granje i Zagušljivi dim u Močvari - psihodelija servirana na međimurski način

Močvara je sinoć bila idealno odredište za sve željne bijega u neke druge dimenzije na krilima sjajnog psihodeličnog post rocka.

U točno 21 h Močvaru su ispunile egzotične orijentalne melodije, signalizirajući da se u prostor kluba ušuljao Zagušljivi dim, te su polako privlačile publiku oko središnjeg dijela prostorije gdje se bend nalazio. Nakon nježnog i hipnotičnog uvoda, Zagušljivi dim svom silinom opasnih riffova i nadnaravnog bubnjanja stvorio je unikatnu ritualno - mističnu atmosferu kojom su od početka do kraja svirke uspješno zadržali apsolutnu pozornost publike. Sjajnom svirkom, ova mlada čakovečka trojka predstavila je svoj novi materijal koji bi u digitalnom obliku trebao zaživjeti u narednih nekoliko mjeseci.

Nakon opasno dobre svirke Zagušljivog dima, dobro raspoložena publika dočekala je Daliborovo granje. Daliborovo granje instrumentalna je četvorka iz Čakovca koja kombinacijom post-rock psihodelije začinjene melodijama Međimurja svakim pojavljivanjem plijeni sve više pažnje. Jučerašnja svirka u Močvari sadržavala je upravo te sastojke; red “klasičnog” post rocka ukrašen međimurskim/balkanskim štihom. Iako je neupitno da je Daliborovo granje odličan bend talentiranih glazbenika, na momente su zvučali pomalo jednolično, a tu jednoličnost razbijaju upravo unošenjem etno elemenata i tada njihova glazba poprima punu silinu. Sve u svemu, bend je ostavio odličan dojam što je potvrdila i publika koja je od njih uspješno “iskamčila” bis. Mlade snage međimurske psihodelije osigurale su sjajan provod svima koje je hladna subotnja večer odvela u mistična prostranstva Močvare. 

Mirta Klarić
Mirta Klarić

Urednica odjela razvoja, produkcije i realizacije zabavnog sadrzaja