Koncerti

Antivalentinovo - Epizoda 3: Karanje se nastavlja

Antivalentinovo - Epizoda 3: Karanje se nastavlja

Treće po redu, sada već obredno Antivalentinovo. Nema ljubavi, samo karanje. Za sve (ne)suđene romantike, samotnjake, rockere, alkose, masturbatore i one koji se tako osjećaju.

Demolition Groupfoto: Demolition Group, credit: Ivan Peček

Ovaj put je sve krenulo malo žešće. Demolition Group je započeo u duhu stare škole metala i rocka, u početku opasno asociravši na Motörhead, osobito vokalom. Ipak, malo su se istaknuli dodatnom prisutnošću saksofona koji je vukao na ležerne teksture izvođača a la Dick Parry. Dinamika je bila dobra te su pokazali da znaju što rade. Oni koji su ih čuli, dobro su ih prihvatili. Većina se nije ni sjatila u Dom sportova dok su oni prašili i odradili svoje. Svoj su repertoar završili uz blage blues rock taktove i melodičnost saksofona te nas ostavili idućem izvođaču.

Edo Maajkafoto: Edo Maajka, credit: Ivan Peček

A to je bio Edo Maajka koji je započeo dosta dinamično, lagano ufuravajući publiku u svoj štih. Koliko god dugo bio na sceni, ne bi se primijetilo da ima staža jer je odisao svježinom i energijom mladih snaga, a i publika se sve više nabrijavala na njegov seksualni ritam večeri. Mogao je također biti zahvalan i na dobrom ozvučenju jer nije bilo problema kao prethodne godine. Barem ne dotad. Bilo je tu i komunikacije, komentiranja i pošalica, kako to već ide. Dok je Edo došao do kraja svojeg dijela, dvorana je već bila nagužvana, osobito parter. Kako bi svi ukusi bili pokriveni, za kraj smo imali i koju cajku za sve dežurne kulturnjake. Publika je uživala pa je u miru mogao sići s pozornice i popiti koju.

TBFfoto: TBF, credit: Ivan Peček

Red rocka, red hip hopa, red TBF-a. Ne toliko glasno, ali sa znatno većim stavom, upali su na pozornicu pred bezbrojne oduševljene. Iako dobro ufurani, njihov je zvuk ipak bio blaži od Ede Maajke pa je ton koncerta ublažen, bez obzira na dinamiku ekipe. Ironija cijele manifestacije pomalo je izgubljena dok je njihov nastup  pa skoro romantičnim tonom nastavio svojim tijekom. Publici ništa od toga nije smetalo. Dapače, uživala je, njišući se u ritmu ljubavi. Na kraju su ostavili pozitivan dojam, a to je najbitnije. A dobra volja je bila još bitnija jer trebalo je dočekati posljednji akt.

Let 3foto: Let 3, credit: Ivan Peček

Kao i svake godine, koncert je zaključio Let3 sa svojom općom sprdnjom na sve ozbiljno i ljubavno. Nakon hip hopa i funka, vratili smo se na dobar stari prljavi rock, a publika je to itekako cijenila, još više od nastupa TBF-a.  Da nije sve bilo tako bajno, pokazali su zvučnici kratkim pokleknućem pred glasnijih dijelova. No sve je to zanemareno kad je „Dijete u vremenu“ stihom i glazbom ujedinila cijelu dvoranu. Za razliku od prošle godine, nisu nastupali sami. Pratio ih je El Combo i pridonio sveukupnoj trešerskoj atmosferi, a za kraj im se pridružila i ekipa iz TBF-a te su zajedničkim snagama zaokružili cijelu večer.

Let 3foto: Antivalentinovo 3, credit: Ivan Peček

U konačnici bio je to sasvim zadovoljavajući nastavak već ustaljenog događanja. Svi su bili zadovoljni jačom postavom, boljim zvukom i jebačkom atmosferom. Nakon svega smo svi odjebali dalje. Kao ni karanje, ni koncert ne može vječno trajati. Bez obzira koliko sudionika bilo.

Galeriju fotografija s događaja pogledajte OVDJE.

Mladen Šlogar
Mladen Šlogar

"There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact it's all dark."