Fotke-

(FOTO)

photo: Glazba za Žedno uho, credit: Zvonimir Bregeš

(FOTO) "Glazba za Žedno uho" - knjiga Mate Škugora predstavljena u Vintage Industrial Baru

U srijedu, 15. rujna, u vrtu Vintage Industrial Bara publika se pobliže upoznala s knjigom 'Glazba za Žedno uho', autora Mate Škugora, a događaj je bio popraćen uz Matinu glazbenu selekciju bendova koji se spominju u knjizi.

Atmosferu s promocije donosimo u galeriji fotografija Zvonimira Bregeša, čije su fotografije također dio ovog književnog djela.

"Glazba za Žedno uh"o Škugorova je ispovijest o odrastanju u rodnom Šibeniku, stasanju u Zagrebu i albumima koji su mu pritom pravili društvo i mijenjali život. Na više od 350 stranica, kroz osobnu, neposrednu i razigranu priču doznat ćete kako su ljubav i strast prema glazbi prerasli u ozbiljan posao i kako je heroje s omiljenih mu albuma dovodio na pozornice želeći sa što je više ljudi moguće podijeliti ono isto ushićenje koje je osjetio kada ih je prvi puta čuo. Uz uvijek zanimljiva podsjećanja na koncertne, kao i na zgode iza scene, mimo glazbenog narativa otkrivat ćete i lice i naličje društva i njegov odnos prema glazbi i kulturi općenito.
Mate Škugor glazbeni je promotor koji je s organizacijom koncerata počeo još u studentskim danima. Dvadeset i pet godina kasnije iza njega su festivali Žedno uho i NO Jazz, Terraneo i SuperUho, te više od tisuću organiziranih koncerata koji su mijenjali kulturnu sliku Zagreba, Šibenika, Hrvatske i šire.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni