auto-r

2 / 3
SR

SR

Novinarka Sound Reporta

Piše od 15.02.2016.

U 6 godina napisala je 30 članaka.

Achromatic Attic -

Achromatic Attic - "Sjajan je osjećaj završiti ono što obećate sebi i drugima"

Achromatic attic, četveročlani alternativno garažni bend 28. listopada izbacio je svoj posljednji EP Can You Dig It, a promovira ga u srijedu, 14. prosinca u Vintage Industrial Baru. Ova četvorka već dulje vrijeme najavljuje spomenuti EP, a u nastavku pričamo s dečkima kako je tekao proces njegovog stvaranja i o zaokruživanju trilogije EP-jeva, i na kraju, što nam spremaju za koncert u Vintageu.

Antenat -

Antenat - "Bilo je jako cool sa 14 godina imati bend"

U ovim post – ljetnim danima valja nanovo probuditi dušu i povesti je prema ugodnom procesu sublimacije. Osobi koja žudi za ovom potrebom osobno preporučujem najlakši i najslađi put – glazbu, a, trenutno i koncert višečlanog benda Antenat. Kada govorimo o ovome bendu, govorimo o jednom jako šarolikom i avanturističkom putu koji je prepun raznih iznenađenja.U srijedu, 21.09 ovaj bend ujedno i otvara novu, petu sezonu Good Vibrationsa. Grijeh je da se, nakon njihove jednogodišnje koncertne stanke, ne upustite u jedan takav izlet.Tim povodom, u nastavku smo popričali s članovima.

Završio je 9. Outlook festival

Završio je 9. Outlook festival

U Ponedjeljak ujutro službeno su zatvoreni festivalski dani elektronske underground glazbe u Puli. Točnije, zatvoren je veliki Outlook festival, a za njime i svi stejđevi s tvrđave, kamp Brioni s velikim brojem napuštenih šatora, izgubljenih novaca i mobitela. Nakon što nam je Dimensions pružio sve dimenzije u koje nas upuštaju tvrdi, brzi i mračni zvuci techno i house glazbe, Outlook je dokazao da elektronika može još jače i tvrđe.

Donosimo vam izvještaj s petog Dimensions festivala

Donosimo vam izvještaj s petog Dimensions festivala

Kako već tradicionalno biva, nakon što je festival otvoren u prekrasnoj pulskoj Areni, narednih dana on zauzima poziciju na tvrđavi Punta Christo. Točnije, u okolici Pule, u Štinjanu. Mnogi se ondje osjećaju kao da su u jednom naselju koje je preplavljeno snažnim basom, nekolicinom stejđeva, kampom, štandovima, plažama, i prekrasnim vremenom. Sve je to još ljepše zaokruženo kada ondje provedete ostatak festivala kampirajući među svim tim ljudima koji vole istu glazbu kao i vi.

Massive Attack pred rasprodanom Arenom otvorio 5. Dimensions festival

Massive Attack pred rasprodanom Arenom otvorio 5. Dimensions festival

Vrlo vjerojatno svaka osoba koja ljetuje ili živi u Puli zna da se krajem kolovoza i početkom rujna iznova, već pet godina zaredom, rađa sve veći i moćniji – Dimensions festival, a nedugo nakon njega i Outlook festival. To su dva tjedna napucanih cijena, crvenih i prepečenih leđa stranaca, raspadnutih i prašnjavih tenisica, prepunih i smrdljivih buseva, i naravno, dobre glazbe. Tako je I ovoga puta, sredinom tjedna, otvorena nova stranica petogodišnjeg Dimensons-a uz ponovnu veliku navalu britanaca i prepunu pulsku Arenu. U ovogodišnjem izdanju na pozornici 2000 godina starog pulskog Amfiteatra, publiku su osvojili i pripremili na nadolazeće festivalske dane Kamasi Washington, dugo očekivani Massive Attack, a potom Moodymann. Ni ovoga puta, organizatori nisu pogriješili u odabiru izvođača i ponovnom smještaju na najvećoj pozornici ikada sastavljenoj u pulskoj Areni.

Bliži se 5. Dimensions festival

Bliži se 5. Dimensions festival

Preostalo nam je par tjedana do početka novog Dimensions festivala, koji u svojem najkvalitetnijem izdanju u Hrvatskoj predstavlja underground elektronsku glazbu uz prigodnu atmosferu i lokaciju, a ove godine u Pulu će ponovno nahrliti gomila zaljubljenika u ovakvu vrstu glazbe. Festival je nesumnjivo kvalitetno tehnički dobro organiziran - počevši od zvučnog sustava koji je obogaćen snažnim, tvrdim i glasnim melodijama, svjetlosnih instalacija, kao i umjetničkih. Upravo zato, ovaj je festival savršeno mjesto u kojemu možete uživati u beskonačnostima elektronike, počevši od deep housea, techna, funka, dubstepa, i ostalih elektronskih zvukova.

Dead Meadow i Daliborovo granje u Močvari - izvrsnost psihodelije

Dead Meadow i Daliborovo granje u Močvari - izvrsnost psihodelije

Gledano s koncertne strane, ovaj je vikend ugodno ispunjen zvucima raznih podžanrova rocka, počevši od raznih izvođača na Reflektor festivalu, sve do završne nedjelje gdje su nam Daliborovo granje i Dead Meadow samostalno zaokružili ovu prvu cjelinu vikenda u mjesecu lipnju. Svo sivilo, kiša i mamurluk koje nedjelja nosi, spustilo se u četiri zida Močvare. Za ovakav je koncert ova atmosfera potpun pogodak.

Sassja:

Sassja: "Pjesme pišem jako rano ujutro ili kad putujem sama"

Sassja na sceni postoji već nekoliko godina, a otkako je kolaborirala s Remi na pjesmi "Etikete" te prošle godine izbacila pozitivnim kritikama popraćeni prvijenac "Taktički praktično", glazbenom karijerom korača još lakše i snažnije, a radovi joj postaju sve bolji i kvalitetniji. Svoju glazbu predstavlja tvrdim i sporim reaggae - dub beatovima u kombinaciji s riječima načitanog i zrelog stava. U četvrtak, 12. svibnja, Sassja ponovno dolazi u Zagreb, ovoga puta u Vintage Industrial Bar. Ususret tom nastupu, odlučili smo postaviti nekoliko pitanja jednoj od rijetkih ženskih MC-jeva u regiji i popričati o njenim počecima, aktivnom glazbenom djelovanju i, na kraju, o samom nastupu u Zagrebu.

Dobar početak tjedna u KSET-u

Dobar početak tjedna u KSET-u

Zašto ponedjeljkom ne biste skočili do KSET-a, počastili se na šanku i odslušali odličan koncert, a da vam izlazak ne pretvori sljedeći radni dan u borbu s otežalim kapcima i kašnjenjem na jutarnje obaveze? Upravo je ovo pitanje predstavilo jedno od glavnih puteva vodilja prema ostvarenju projekta Dobar početak tjedna. Projekt je osmišljen za ljude koji su gladni glazbe, a svoju energiju pune upravo njome. Naravno, tu su i oni koji to nisu, oni koji su došli podržati svoje prijatelje glazbenike, oni koji nemaju pojma što bi na taj ispopularizirano dodijeljenim atributom "prokleti" ponedjeljak radili kod kuće, ili oni koji su pak samo jednostavno znatiželjni. Naime, sinoć je službeno održana pilot epizoda ovog zanimljivog serijala uz Ivanu Picek i The Cyclist Conspiracy. Ovaj je koncert ujedno bio i zagrijavanje za Indirekt festival koji će se po četvrti put održati ovoga ljeta u Umagu.

"Crvotočina" - mračno i intimno štivo šibenskih podruma

Prije nešto više od mjesec dana, šibenska Diskodelija najavila je drugi album pod nazivom Crvotočina, a zatim ga predstavila videospotom pjesme "Samo". Sada je ovaj album već nekoliko tjedana svježe predstavljen slušateljima i, u usporedbi s prvijencem koji je star nešto više od dvije godine, možemo reći da je Diskodelija ponovno postigla ono za čime teži - isticanje sirovosti potpunom iskrenošću, žestinom i tvrdom glasnoćom. Sada je jasno da ovaj bend nema veliku potrebu isticati se vokalno pa je tako i većina ovog albuma satkana instrumentalno. Ipak, kada su te dionice u kombinaciji s glasom jasne, riječi nose veću žustrinu i jačinu kao i instrumentalni dio, a riječi tih pjesama kao da citiraju neku vrstu mračne poezije.