auto-r

1 / 3
SR

SR

Novinarka Sound Reporta

Piše od 15.02.2016.

U 6 godina napisala je 30 članaka.

Vrhunska glazba i odlična atmosfera na Good Vibrationsu

Vrhunska glazba i odlična atmosfera na Good Vibrationsu

Teško je odlučno i sigurno izdvojiti jednu riječ koja bi opisala sinoćnje melodije koje su se širile iz prostora Vintagea i,teško je istaknuti samo jednu emociju koja je nastajala tijekom svirki. Logično, jer ondje je bilo prelijevanja raznih podžanrova elektronike, rocka, jazza, njihovih međusobnih kombinacija i raznih efekata. Svi su ti elementi rezultirano prikazani u osmjesima i brzim koracima publike koja se vrlo brzo i slobodno prepustila ovim dobrim vibracijama. Pričam o hvalevrijednim bendovima Mangroove, Chui i o novom projektu pod palicom Janka Novoselića - Kozmodrum. Posebice bih istaknula slobodnu atmosferu s prostora na kojemu su izvođači svirali; svi se oni već dovoljno znaju da si međusobno sviraju na svirkama, smiju se prilikom eksperimentiranja i jammanja i jednostavno uživaju u onome što rade. A to zaista jako dobro rade.

Punčke -

Punčke - "Mi uvijek nastojimo stvarati i pomicati si granice"

Lucija, Anja i Ena (Ruby), energične i vesele djevojke koje sada već čvrsto i odlučno stoje pod velikim natpisom Punčke, u sat vremena (točnije, 56 minuta), raspričale su se od samih temelja benda, sve do najviše pažnjom posvećenog albuma koji već nekoliko dana svježe stoji vani. Naime, ovaj smo intervju ciljano i odradili povodom izlaska "Ništa nije kako se čini", a prije toga smo se smjestili u miran kafić kako bi mi Punčke otkrile razne detalje koji su ih pratili kroz stvaranje albuma i njihovu glazbenu karijeru općenito.

Bitipatibi i Kimekai u Attacku

Bitipatibi i Kimekai u Attacku

AKC Attack, Bitipatibi i Kimekai - bio je sinoćnji recept za psihodelične i melodične shoegaze zvukove popraćene toplim i mekanim glasovima. I bilo je zaista fino! Da me neka osoba upitala gdje može poslušati nešto novo, mirno i sanjivo, a koja nikada prije nije slušala ovakvu vrstu glazbe ili recimo, tek pristupa sličnim podžanrovima, natjerala bih je u ova 4 zida u kojima se sinoć održao koncert - i ne bi se razočarala. Bitipatibi i Kimekai zasigurno su pokazali da naša regija u ovom području glazbe zaista ima potencijala i da nisu vrsta izvođača koje možemo prespavati ili progutati nakon jednog koncerta - i više ih se nikada sjetiti.

Mokre Gljive i Tin Dožić - jedinstveni

Mokre Gljive i Tin Dožić - jedinstveni "Koncert za spavanje"

Galerija Miroslav Kraljević ove je subote držala vrata otvorenim svim ljubiteljima eksperimentalne glazbe u kojoj su mogli opustiti svaki dio svog tijela, a namjera je ovog projekta bila posebice naglašena na induciranju spavanja. Naime, riječ je o programu Otvoreni studio u kojemu galerija postaje istraživački i radni prostor. Tijekom perioda od 10. do 26. veljače, trajale su probe kojima se također moglo pristupiti i poslušati što to Otvoreni studio sprema, a završna je izvedba održana jučer.

Teen Daze i Side Project -  Valentinovo u Tvornici

Teen Daze i Side Project - Valentinovo u Tvornici

Sinoć je u Malom Pogonu Tvornice održana poprilično zagrijana atmosfera u indie tonu, uz zagrebački dvojac Side Project i već dugo najavljivanog Teen Daze-a. Budući da je taj dan obilježen kao dan za one koje su odlučili skupa zagrijati svoja srca, iliti valentinovo, Tvornica je bila lijep prostor u kojem ste se mogli sakriti od ove cmoljave kiše i u njenom Malom Pogonu ostaviti šarene emocije, bili vi sami ili ne. No, bez obzira na te okolnosti, prije samog početka koncerta, prostor je bio napunjen sa svega desetak ljudi. A, među njima sam i opazila naše susjede iz benda Bitipatibi koji su ovog vikenda iza sebe ostavili fantastičnu svirku.